|

Hey! Cum poți scăpa de candida vaginală și cum îți dai seama daca o ai?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Disconfort la urinare si la contactul sexual;
mancarimi;
senzatia de arsura sau usturime;
inrosirea si inflamarea vulvei si a labiilor;
modificarea mirosului, a consistentei si a culorii secretiei vaginale - miros intepator, consistenta branzoasa sau apoasa, culoare galbuie/maronie.

Orice tip de candidoza, nu doar cea vaginala, se trateaza cu antifungice si, in general, medicamentele utilizate sunt aceleasi. Daca medicul va considera necesar, poate recomanda o antifungigrama - analiza care identifica substanta la care este sensibila ciuperca ce a dus la infectare.

Unele specii de Candida rezista la clotrimazol, fluconazol sau ketaconazol si trebuie tratate cu alte antifungice, care ajuta la o vindecare sigura si la prevenirea recurentei. Exista peste 200 de specii de Candida (albicans, glabrata, parapsilosis, krusei), asa incat o recurenta a afectiunii poate insemna ca antifungicul utilizat nu este potrivit pentru specia care a provocat infectia.

https://www.medlife.ro/candidoza-cauze-simptome-tratament

| explică (pentru RAY):

Și dacă în zona intima este ceva alb este sigur o infecție cu candida?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna, este o boala ce afecteaza pe majoritatea femeilor, adica o problema nu e boala. Se rezolva in cateva zile daca mergi la un doctor sa te ajute. Stai linistita!happy. In schimb am vazut ca ai colon iritabil(daca ai tu) am si eu Colita, daca vrei te ajut sa rezolvi insa trebuie sa stiu pe care din cele 2 ai. TC