| Stefania975 a întrebat:

Hey TPU.
Am 14 ani, iar vinerea trecuta, 22 septembrie m-am operat la ambele degete mari de la picioare pe ambele parti,de unghie incarnata,mi s-a facut anestezie generala pentru a nu simti durerea.
Este normal sa ma simt ciudat cand incerc sa calc si pe degete,adica azi de dimineata am fost sa imi scot firele.
Si dati-mi si mie niste idei cu ce ma pot incalta la scoala,adica ce imi pot cumpara, deoarece nu ma pot incalta cu orice pentru ca va trebui sa ma duc bandajata la degete si nu intra in orice, multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Deocamdata sandale sau papuci, pana scoti bandajele si poti sa te incalti cu pantofi.
In plus, ai grija sa nu te calce cineva pe degete, ca-i de rau

| Caro34 a răspuns:

Adesea, pe langa spitale sunt niste magazine care aduc diferite chestii ajutatoare (carje, incaltaminte speciala, bastoane, scutece, etc. etc.) pacientului dupa ce a trecut prin diferite proceduri (operatii etc.), iar acolo gasesti incaltaminte speciala pentru probleme la picioare. Este destul de costisitoare, dar e foarte lejera si in functie de cati bani vrei sa investesti in asta iti poti gasi pentru toate anotimpurile. Sunt special concepute cu niste benzi elastice rezistente si usor de purtat, iar iarna foarte calduroase. Nu mi-ai spus din ce oras esti fiindca in Oradea stiu mai multe astfel de magazine si te-as putea indruma. Numai bine!

| Stefania975 explică (pentru Caro34):

Sunt din Bucuresti, daca mi-as achizitiona dintr-un magazin normal de incaltaminte ar fi vreo problema?
Si ce fel de incaltaminte, adica tenesi sau ceva mai usor, nu stiu daca ai trecut printr-o operatie, daca ai trecut cred ca stii cam cu ce m-as putea incalta, adica sa-mi dai un sfat.

| Caro34 a răspuns (pentru Stefania975):

Incaltamintea de la magazinele obisnuite nu-i pentru picioare operate; tu ai nevoie de o incaltaminte mai lata in fata fiindca acolo ai problema, pe talpa are un gel special unde piciorul sta comod si nu face presiune pe varfurile picioarelor fiindca ti se umfla picioarele, materialul este astfel croit ca oricum ai face, nu te jeneaza, nu te bate, nu-i prea strans, nu-i prea larg etc. etc., apoi nu se supraincalzeste piciorul sa faca puroi, ci respira insa nu intra apa si nu ti-i frig! Numai bine!

| Caro34 a răspuns:

Arunca o privire pe site-ul: http://www.kampus.ro/ortomed+34/incaltaminte_151.html Sa ai idee ce ti-ar trebui!