| AnonimulCareVreaSaRamanaAnonim a întrebat:

Cum scap de unghia incarnata? Am avut anul trecut unghie incarnata la ambele degete mari in partea stanga a unghiei la cel stang si in partea dreapta a unghiei la cel drept si m-am operat prin luna octombrie. Acum mi s-a incarnat din nou unghia la piciorul drept in acelasi loc, iar la degetul stang a trecut in locul operatiei dar sa incarnat in cealalalta parte. Nu as mai vrea sa ma duc iar la operatie deoarece nu mai vreau sa trec iar prin durerea aceea. Anestezicul ii traumatizant iar faptul ca doctorul imi taiase carne din dest si scobise acolo o gaura unde a plasat adanc un pansament carea trebuit sa ma chinui sa il scot si sa tip de durere. Vreau ajutor va rog! Cum as putea sa tratez unghia incarnata fara operatie? Precizez ca curge sange puțin si e amestecat cu zeama iar carnea a crescut peste unghie. Daca e neaparat nevoie de operatie ce sa fac? Daca ii spun sa scoata toata unghia voi avea mai mult de suferit? E bine dac i-as spune sa scoata unghia la ambele degete mari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Daca ai sa inveti ca unghiile nu se taie din carne ci se lasa putin mai lungi vei fi sanatos, daca nu, te operezi zilnic. Punct.

| CuriousStuff a răspuns:

In primul rand igiena buna si curata zona cu spirt, betadina sau rivanol ca sa nu se infecteze. Daca vrei sa scapi de asta trebuie operatie. Daca nu ti-a placut cum te-au operat ultima data, mergi la alt medic.

| Felys a răspuns:

Nu ai ce face, daca deja s-a incarnat iar va trebui sa mergi la operatie din nou, iar pe viitor nu mai astepta sa creasca atat de mult, taieti unghiile in fiecare saptamana cat sa nu le dai voie sa isi faca de cap