| Alecsandri a întrebat:

Imi miroase gura, dar nu am probleme cu dintii. Ce sa fac, ce sa iau ca sa nu mai imi miroasa, sau sa se reduca mirosul? Funda pentru cel mai bun si cel care ma ajuta cel mai mult.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Deniiiiiiiiiiiiii a răspuns:

Cel mai la indemana mijloc este igiena orala riguroasa, aceasta implicand nu numai periajul dintilor dupa fiecare masa, dar si al limbii, care datorita morfologiei sale, retentioneaza resturi alimentare si bacteriene, in special pe fata sa dorsala, catre baza. Nu trebuie uita-te ata dentara sau apa de gura.

Important: periajul inainte de culcare e obligatoriu, pentru a indeparta resturile alimentare ce vor fi descompuse in timpul noptii indeosebi de bacterii anaerobe. In timpul zilei se poate folosi guma de mestecat, care pe langa efectul mecanic de curatare a dintilor si de stimulare a fluxului salivar contine si substante aromate. Tot in scopul curatirii mecanice si a stimularii secretiei salivare se pot folosi lichide in cantitati mai mari sau alimente tari (paine uscata), fructe si legume crude.

Vizita la medicul stomatolog la cel putin 6 luni este esentiala. Numai medicul poate depista cariile interdentare, spatiile retentive rezultate in urma unor obturatii nefinisate sau a unor lucrari protetice incorecte, afectiunile parodontale care scapa ochiului pacientului. In aceste cazuri, desi exista o igiena riguroasa si cavitatea bucala pare sanatoasa, poate persista halena. Folosirea apelor de gura, a spray-urilor sau a gumelor aromate doar mascheaza mirosul neplacut pentru o perioada de timp, insa nu il si combat. Doar tratarea afectiunilor orale duce la combaterea halenei. [ si mie mi sa inatamplat]

7 răspunsuri:
| Holocaust a răspuns:

Daca nu ai probleme cu dintii, sigur ai cu stomacul, caci altfel n-ar fi --mirosit-.Guma de mestecat are avantaje asupra cavitatii bucale, dar legat de stomac.e aproape inexistenta.Doar sa n-o inghiti.Ai putea sa mergi la un control.
Eu cand eram mica,aveam aceiasi probleme, din cauza antibioticelor(eu mereu raceam) care distrug flora intestinala.
Incearca, n-ai nimic de pierdut. (:

| WeeD a răspuns:

"O guma Horbit di colosa di la magazinu` din colt. II foarti buna si mentholata"

| zxcxzxc a răspuns:

Eu studiez medicina veterinara deci ma pricep si la oameni cat de cat! respiratia urata nu este din cauza cariilor! daca iti miroase gura urat, inseamna ca ai probleme cu stomacul! ia sa incerci sa iei pastile care ajuta la digerarea bolului alimentar ingerat(mancarii din stimac)! astept funda

| covaci101 a răspuns:

Trebuie să mănanci bumboane mentolate!winking

| mariusdj21 a răspuns:

Bomboanele mentolate, guma si celelalte sunt niste prostii cauzele mirosului pot fi cu o estimare 80% din cauza digerarii proaste a mancarii
iar un sfat pentru aceasta problema poate ca ai nevoie de un consult sau poate ar trebui pur si simplu sa te duci la farmacie si acolo vei primi sfaturi necesare(minime)! daca a fost cel mai bun sfat sa stii ca nu vreau funda

| yasana a răspuns:

Guma

| AndreiHELPme a răspuns:

Guma. 2-3 pachete pe zi. si scapi numai de cat.