Bună.
Efectul încetează în funcție de antibiotic, între 24-48-72 de ore.
Dacă ai ingerat puțin, nu se întâmplă nimic.
În situația în care te vei simți rău, amețeli, bătăile inimii devin accelerate (tahicardie), paloarea tegumentelor, mergi la urgențe pentru investigații și tratament (de deșocare, dacă este cazul!).
O masă consistentă (prânz, cină) ajută organismul să nu absoarbe efectul vinului cu antibioticul.
Din punctul meu de vedere, nu se întâmplă nimic cu tine.
Sănătate.
Pa, pa.
Ma gandeam ca, din moment ce il luam din 8 in 8 ore, e posibil sa fii trecut pana acum. Ce nasol e sa fii ipohondru
Alcoolul doar multiplica efectul medicamentelor-in concluzie, acum ar trebui sa fie oricum pe final efectul, poate iti face bine sa ii redea puterea de la inceput. daca pe prospect scrie " a se luat o data la 8 ore", inseamna ca dispare din sange dupa 8 ore. de la 7 pana acum sunt aproape 9, deci stai linstit
Se ia din x in x ore nu pentru ca dispare din sange de tot ci pentru ca e nevoie sa se mentina un anumit nivel pentru ca antibioticul sa fie eficient. Indiferent de cantitatea de alcool poti avea reactii urate cu mers la urgente si internare...
Daca a fost ultima si nu ai facut abuz, nu e nici o problema stai linistit.
"Medicamentul - indiferent daca este vitamina C sau antibiotic - este o substanta toxica. Dar si alcoolul este un agent toxic. Atat alcoolul cat si antibioticele, respectiv toate medicamentele, sunt metabolizate in ficat. Or, cand asociem alcoolul cu medicamentele, celula ficatului este dublu stresata " explica dr. Enache Gh.(Spitalul V.Babes). Recomandarea de a nu se consuma alcool in timpul tratamentului cu antibiotice, nu este o catastrofa pentru bautorii de ocazie, ci pentru cei "profesionisti", pentru care asocierea dintre alcool si antibiotice este chiar periculoasa.
Deci, efectele grave ale consumului de alcool in timpul tratamentului cu antibiotice, apar mai ales in cazul in care esti un consumator de bauturi alcoolice "profesionist"...
sanatate...si m. putin alcool.
Pot sa te ajut eu.Peste tot apare ideea k "Vai am luat antibiotice si am baut alcool oare ce o sa patesc?". Frate nu patesti absolut nimic atat doar k antibioticul nu isi face efectul.Ma rog asta nu inseamna k o sa bei un pumn de medicamente si vreo 3 litri de vin sa vezi daca e adevarat