| Roxy_9585 a întrebat:

In data de 20 la scoala mi-au aparut niste bubite pe piept. Cand am ajuns acasa am inceput sa imi iasa mai multe. M-am speriat si am mers de medicul de familie. Mi-a spus ca am varicela si ca 2 saptamani trebuie sa am repaus la pat. Adica pana in data de 3.06.2011. Dar aiciai problema, eu in 3 iunie ma duc in excurie cu scoala. Ei ce ziceti imi va trece pana atunci, pot sa merg?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Redix a răspuns:

S-ar putea, dar s-ar putea si sa dureze mai mult decat a zis doctorul! Eu zic sa mananci multe fructe legume si sa mai treci odata pe la acel doctor, poate te ajuta!

5 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Daca medicul a spus ca pana in 3 iunie este starea de carantina si daca cojitele de la bubitele varicelei au cazut, atunci nu mai esti un focar de infectie pentru altii si nici nu mai este pericol ca tu, sa faci vreo complicatie.
Asa ca vezi cum evolueaza lucurile si in data de 2 iunie mergi la doctor pentru a vedea daca totul este in regula si poti sa mergi in excursie. Multa sanatate si sper ca excursia sa-ti fie permisa si sa te simti bine.

| stefan97nic a răspuns:

Pai depinde caci mie mi-a trecut in mai putin de 2 saptamani dar sunt la care ii trec dupa 2 saptamani depinde de corpul tau dar te asigur ca pana atunci iti va trece deci da poti sa te duci. Daca vrei poti sa imi dai si funda

| Einformatii a răspuns:

(varsatul de vant) este una dintre cele mai frecvente boli infecto-contagioase care cauzeaza eruptie (urticarie). Varicela apare pe tot parcursul anului, intalnindu-se mai frecvent iarna si primavara. Mai mult de 90% din oamenii din intreaga lume ajung sa faca boala la un moment dat in viata, mai ales daca acestia nu sunt vaccinati impotriva varicelei. In Statele Unite varicela apare mai frecvent la copii. Cu toate acestea in unele tari (spre exemplu in tarile tropicale) varicela este intalnita mai frecvent la adulti.

Altminteri, la copiii sanatosi varicela nu este de obicei o afectiune grava, insa severitatea acestei afectiuni variaza de la o persoana la alta. Varicela de obicei este mult mai severa si cauzeaza complicatii la femeile gravide, la nou-nascuti, la copii cu varsta peste 15 ani si la persoanele care au sistemul imunitar afectat.
ratament medicamentos
Cele mai multe persoane pot fi vaccinate impotriva varsatului de vant (varicela). Vaccinul este eficient atunci cand este facut inainte de expunerea la virus. De asemenea vaccinul poate preveni infectia sau poate determina doar o forma usoara de boala, atunci cand este facut in primele 3 zile de la expunere.

De asemenea tratamentul antiviral reprezinta o optiune in momentul aparitiei primelor simptome de boala. Acest tratament nu impiedica prezenta semnelor de boala, dar poate determina scurtarea perioadei si totodata favorizeaza dezvoltarea unei forme usoare de boala.

Administrarea anticorpilor impotriva varicelei impiedica aparitia bolii in cazul expunerii la virusul varicelo-zosterian. Cu toate acestea, tratamentul cu anticorpi determina o protectie pentru scurt timp (pana la 3 saptamani).
O data cu aparitia simptomelor de varicela se pot lua masuri pentru imbunatatirea starii generale.

Vaccinarea pentru prevenirea varicelei
Varicela poate fi prevenita prin vaccinarea cu vaccinul varicelo-zosterian inainte de expunerea la acest virus.
Vaccinarea in primele 3 zile impiedica imbolnavirea sau favorizeaza aparitia unei forme usoare da boala in cazul expunerii la varicela.

Medicamente care reduc severitatea varicelei:
- medicamente antivirale ca de exemplu: Zovirax, Foscavir, Famvir, Valtrex si Denavir; tratamentul antiviral este recomandat de obicei la adulti si la persoanele cu sistem imunitar scazut; in mod normal copiii cu varicela fara alte afectiuni nu necesita tratament antiviral (nu se cunoaste daca tratamentul antiviral reduce riscul aparitiei complicatiilor)
- anticorpii impotriva varicelei, ca de exemplu: imunoglobulina varicelo-zosteriana (VZIG) sau imunoglobulina zosteriana (ZIG); administrarea acestor imunoglobuline (anticorpi) trebuie facuta inainte de aparitia eruptiei din varicela; anticorpii impotriva varicelei administrati injectabil nu ofera o protectie de lunga durata.

Medicamente simptomatice (reduc durerea si disconfortul):
- acetaminofen (Paracetamol, Tylenol, Tempra) sau Ibuprofen pentru controlul durerii si al febrei;
- persoanele peste 20 de ani pot lua aspirina pentru reducerea febrei (la persoanele sub 20 de ani nu se recomanda tratamentul cu aspirina datorita riscului de a dezvolta sindrom Reye);
- antihistaminice (antialergice) pentru a diminua scarpinarea, ca de exemplu Temaril, Benadril.

De retinut!
Vaccinarea previne imbolnavirea cu varicela, determinand astfel lipsa simptomelor de boala care cauzeaza disconfort si in consecinta lipsa de la serviciu sau de la scoala, precum si inlaturarea posibilelor complicatii.

In cazuri rare, dupa vaccinare poate aparea o eruptie (urticarie) usoara. In acest caz este bine sa nu existe contact cu alte persoane care nu au facut varicela sau care nu au fost vaccinate. Dupa disparitia eruptiei si dupa ce toate veziculele s-au uscat si s-au format cruste, persoana infectata nu mai este contagioasa.

In momentul administrarii tratamentului simptomatic trebuie urmarite cu atentie instructiunile. La nou nascuti si la copiii mici este necesara o atentie speciala in administrarea tratamentului medicamentos sau a altor metode.
Medicul recomanda tratament cu antibiotice daca exista o infectie a pielii datorata veziculelor ce apar in varicela.

Tratament chirurgical
Nu exista tratament chirurgical pentru varicela.

Alte tratamente
Nu exista alte terapii pentru tratarea varicelei.

| cipri09 a răspuns:

Si eu de 9 zile am varicela, deja bubitele pe care le am pe corp au inceput sa faca cojita. daca au inceput sa faca cojita am voie sa ies undeva la vreo vineri afara? ca in casa am innebunit.

| JoinTu a răspuns:

Probabil ca o sa dureze o saptamana. Eu cand eram mic am facut varicela si am stat in casa doar o saptamana nu doua. Probabil o sa apuci sa mergi in excursie.