| Fantaspirit a întrebat:

Înainte de a adormi am observat că tresar, care fi cauza? Parca in somn se întâmplă dar daca s-ar întâmpla în somn nu cred că aș simți, as fi conștient că tresar. Are vreo legătură cu vreo trauma? Sau de ce mi se întâmplă așa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt descărcări nervoase. Nu are legătură cu nimic.

| Celcestietot a răspuns:

Daca adormi prea repede, de asta tresari.

| Hyperion7 a răspuns:

Posibil sa ai un atac de panica in somn sau cel mai probabil,deși tind sa cred că e mai plauzibilă varianta asta,posibil ești foarte obosit iar corpul tau adoarme brusc,creierul trimite un impuls electric in tot corpul,e un fel de test de rutina al creierului sa vadă dacă mai trăiești.
De aceea,eu unul recomand (la mine funcționează) o rutina stabila de somn,adică te culci la aceeași oră,te trezești la aceeași oră, astfel eviți epuizarea fizica și plus de asta te vei simți mult mai energic ziua, fiindcă corpul funcționează optim.
Daca dormi haotic și te trezești la fel, posibil sa suferi ulterior și de insomnii cum ar fi trezirea peste noapte și imposibilitatea de a mai dormi la loc, te trezești înaintea alarmei cu cate zeci de minute.
Dormi cum trebuie și îți vei mulțumi
Numai bine!

| helpforyou a răspuns:

Există mai multe cauze posibile pentru tresăriri în timpul somnului sau înainte de a adormi. Unele cauze comune includ:

Stresul sau anxietatea

Consumul de alcool sau cofeină

Schimbările hormonale

Apnee sau sindromul picioarelor neliniștite

Medicamentatie

| Fantaspirit explică (pentru helpforyou):

Mă regăsesc în unele probleme, mersi pentru răspuns, este util.

| helpforyou a răspuns (pentru Fantaspirit):

Cu mare drag.

| MrAM a răspuns:

Nu e vorba de o trauma si nu esti singura persoana care pațeste asta. E un mecanism de aparare al corpului. Momentul in care adormim prea repede/nenatural, organismul constentizeaza asta si percepe asta ca si cand am muri/a fi in pericol. Atunci elibereaza un impuls/ soc care ne trezeste.

| Fantaspirit explică (pentru MrAM):

Iau pastile pentru somn, fără ele e imposibil sa adorm. De la medicamente cred că mi se întâmplă.

| sadrian46 a răspuns (pentru Fantaspirit):

Dacă iei pastile, să nu te miri.

| Fantaspirit explică (pentru sadrian46):

Fără pastile sunt ca un zombie nu mai adorm veci.

| MrAM a răspuns (pentru Fantaspirit):

Nu ai mentionat asta in intrebare. Posibil sa fie un efect advers al medicamentelor. Cauza e diferita insa tot imi mentin parerea.
https://youtu.be/p0IQ49hdKRc

| sadrian46 a răspuns (pentru Fantaspirit):

Pastilele perturbă foarte tare creierul. Să încerci să reduci treptat pastilele la jumătate.

| Hyperion7 a răspuns (pentru Fantaspirit):

In acest caz, suferi de insomnie!
Repet, dormi după un program și îți vei mulți în timp.
Nici eu nu puteam dormi și am făcut asta cu programul și acum dorm bine, nu mă mai trezesc obosit /peste noapte și am și energie!