| Matyus_Cristian_2000 a întrebat:

Într-una din întrebările mele am spus că mă simt trist și ca și cum nu aș avea chef să fac nimic! Mă simt așa din nou. Chestia asta apare când eu nu mă aștept. Mă simt fericit și plin de entuziasm până la un moment dat când totul se schimbă fără motiv. Repet: fără motiv. De obicei trece repede dar atât timp cât este nu îmi place experiența. Chiar mi-am și propus să postez întrebări mai rar dar chestia asta mă frământă prea tare și o spun din nou, toate astea se întâmplă FĂRĂ MOTIV!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Dacă ai schimbări bruște de stare, adică de la entuziasm și fericire la Tristețe și apatie, fără niciun motiv, e posibil sa ai personalitate bipolara. Nu te speria, mulți oameni au, dacă ajunge sa îți facă viața imposibila atunci ar trebui in prima instanța sa mergi la un psiholog.

| anonimg a răspuns:

Noi nu trebuie să ne luăm după stările prin care trecem; noi nu trebuie să ne sprijinim viața pe sentimente. Acestea vin și trec la fel ca și norii. Un părinte își iubește mai puțin copilul atunci când este trist?
Ce, ne iubește Dumnezeu mai puțin atunci când suntem triști decât atunci când eram veseli? Nicidecum. De aceea noi trebuie să ne încredem totdeauna în dragostea Tatălui nostru ceresc.
Chiar și atunci când sentimentele de tristețe ne copleșesc, noi trebuie să ne spunem: "Dumnezeu mă iubește, și nu mă voi lăsa târât de sentimente sau simțăminte." Cântările de laudă înălțate către ceruri, vor înălța și sufletul nostru. Noi suntem îndemnați să ne gândim la lucrurile de sus, la cele veșnice, și nu la lucrurile de pe pământ.
Și cum a spus Edmonds2342, noi trebuie să fim ocupați, preocupați; să ne punem ținte și să le atingem.

| Sn4k3 a răspuns:

Te gandesti prea mult la chestia asta, gaseste-ti ceva de ocupatie.

| Edmonds2342 a răspuns:

Găsește-ti ceva de făcut. Nu lăsa mintea libera niciodată, ocupa-te mereu cu ceva ce te stimulează, relaxeaza, motivează, revigorează. spre exemplu: plimbari cu bicicleta, orice alt sport, dusuri reci sau ceva ce te face sa te simți fresh.
Redu consumul de ciocolata sau alte alimente dulci.
Pune-te la somn mai devreme, pentru a incepe ziua următoare în formă. Sper că te-am ajutat!

| doctorandus a răspuns (pentru Edmonds2342):

Ha, ha, ha, dusuri reci. Ai fumat ceva?

| Edmonds2342 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu înțeleg ce e in neregula
Poti fi te rog mai explicit?

| doctorandus a răspuns (pentru Edmonds2342):

Chiar asa: ce legatura au dusurile reci cu depresia? Ce are Sulla cu prefectura? Citeaza un tratat medical sau nu se pune.

| Edmonds2342 a răspuns (pentru doctorandus):

Poftim: "7. Ameliorarea simptomelor de depresie

Dusurile reci s-au dovedit a fi utile si in ameliorarea simptomelor de depresie. Acest efect se datoreaza impactului intens resimtit de receptorii tesutului cutanat, care declanseaza transmiterea unui numar impresionant de impulsuri nervoase de la terminatiile nervoase periferice, pana la creier. Acest proces produce un puternic efect antidepresiv, contribuind la reglarea starii de dispozitie.

Un studiu publicat in anul 2008 a descoperit ca hidroterapia are efect analgezic. Aceasta forma de terapie presupune efectuarea a doua dusuri reci (la o temperatura de 4 grade Celsius), de cate 2-3 minute fiecare. "
Sursa: http://m.sfatulmedicului.ro/......atii_13430

| doctorandus a răspuns (pentru Edmonds2342):

Ti-am cerut tratat medical, nu radio sant. Hidroterapia este o escrocherie medicala care a fost populara in secolul XIX.

| doctorandus a răspuns (pentru Edmonds2342):

Pe http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=cold+shower nu apare mare lucru asa ca: n-ai de unde sti, ci doar vinzi pielea ursului din padure.

| Mihhhhhhhh a răspuns:

Uneori pățesc și eu asta și încep sa ma întristez. Probabil ai și tu un motiv in spate care te întristează. Încearcă sa găsești sa faci ceva ce îți place. Apuca-te de sport și sigur vei fi mult mai fericit.

| N0H4CK a răspuns:

Stiu e nasol...
Singur nu prea iti mai poti gasi determinarea, motivatia de a mai face ceva. Cu chestia asta se confrunta si occidentalii, dar ei, fata de noi, sunt niste fricosi. Ei se tem foarte mult de a fi tristi, de aceea, intocmai, se duc imediat la un psiholog. Ajutorul din partea altcuiva e singurul lucru care ne-ar mai putea trage din groapa pe care ne-o sapam noi insisi. Ei sunt fricosi, iar noi superstitiosi, sau rusinosi. Pentru ei e ceva absolut normal mersul la psiholog, iar pentru noi e chiar insultator.
Ideea e ca tu trebuie sa invarti de cheie, ca toate sa mearga. Daca astepti, nu o sa se intample nimic niciodata. Du-te la un psiholog, fii cat se poate de sincer. Si, crede-ma, iti poate schimba radical viata.