| Sawarekh a întrebat:

Lamuriti-ma si pe mine care e faza cu scaderea sau cu cresterea glicemiei.

Sa inteleg, ca nu are de aface cu cat sport faci, indiferent cat sport faci, tot te poti imbolnavii daca ai mult timp glicemia crescuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu are a face cu sportul, glicemia este de fapt cuvintul care arata cit zahar ai la un mom dat in sange, mai exact glucoza.

Concetratia de glucoza din sange este reglata de pancreas, prin producerea de insulina.
Singele trebuie sa aiba o anumita viscozitate, pentru a circula cu viteza si presiunea normala.
Viscozitatea singelui poate creste sau scadea fctie de cit zahar, sare, apa bagi in sistem.
In mod normal fiecare din aceste componente bagate in circulatie is controlate de anumite organe.
apas controlata de rinichi, glucoza de insulina, prin pancreas.

Deci cand tu mainci mult zahar, tot zaharul ala se duce in sange, chestia asta aer duce la o cresetere f mare a viscozitatii singelui, asa ca pancreasul produce insulina care neutralizeaza o parte din glucoza, mentinind in felul asta o anumita concentratie a gucolzei in sange.
Asta ce zic eu este asa babeste, mai la general vorbind, sa ai idee.
Tu in mod normal, daca esti sanatos, daca toate organele functioneaza bine, nu se intampla nimic rau, manin ci zahar, maninci mincare, carbohidrati, nu conteaza, pancreasul trebuie sa isi faca treaba.
Dar sunt cazuri cand pancreasul nu mai produce insulina cit trebuie, atunci creste glicemia, a dica glucoza din sange.
La fel daca pancreasul se deregleaza, poate sa produca prea multa insulina si ai glucoza sau gliocemie mica.

Cam asa sta situatia in linii mari.De ce se defecteaza pancreasul? Pt ca mostenim multe chestii rele, defecte de la parinti, aia l; a rindul lor de la Adam si Eva laughing uite asa am ajujns specia cea mai bolnava de pe planeta.
In general mai toate afectiunile is cauzate de mostenirea acelor organe, sisteme slabe.

Toate astea se vad cand treci peste 40 de ani, uneori si mai devreme, fctie de cit de slaba este piesa respectiva.

Indiferent ce ai face, sport, nu muncesti din greu, stai si o fredonezi, etc, daca ai mostenit o piesa slaba din fabrica, cum am spus aia incepe dupa o vreme sa dea rateuri, se uzeaza prea repede. Poti sa faci sportul de pe lume.Cind pancreasul functioneaza defectuos, singura solutie este sa cauti sa monitorizezi tu glicemia si sa maninci glucoza cit poate el sa duca.

| CostinAlamariu a răspuns:

Glicemia e practic nivelul de zahăr din sânge. La modul cel mai simplificat cu putinta daca mananci carbohidrati in mod excesiv (zahăr, paine, paste, etc) o sa ai probabil glicemia mare. Obezitatea de asemenea contribuie la asta. La modul mai complex are legatura cu metabolismul tau si starea ta generala de sanatate.