|

Lentilele de contact de vedere pentru miopie sunt bune? Avantaje si dezavantaje. Fundita.

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Si eu am lentile pentru miopie si nu am patit absolut nimic pana acum.Bineinteles ca riscul de a lua infectie este iment, insa daca respecti niste reguli stricte de igiena, totul e bbine. Spre exemplu inainte sa le pun eu ma sterg cu spirt pe maini, apoi ma spat foarte foarte bine cu sapun, apoi imi asez pe birou o oglinda cu o coala alba sub ea(in cazul in are cade lentila) si le pun la ochi.La inceput e destul de greu pan ale aplici, pentru ca ori clipesti, ori iti nu iti asezi bine lentila pe deget, insa informatii privitoare la punerea si scoaterea lentilelor vei primi de la medic( poti sa ceri un manual de utilizare in cazul in care nu iti da). Trebuie sa ai grija cu solutia, sa le clatesti bine(numai cu solutie, NU cu apa). Stiu ca multi medici spun ca nu e bine sa porti lentile, insa nu e nici o problema.Eu am si ochelari si lentile si le folosesc alternativ.De obicei lentilele nu sunt recomandate la tv sau la calculator. Ele sunt mai mult pentru iesit sau la scoala.
Pretul lor variaza. cam de la un milion in sus.
Daca iti cumperi, ai grija la igiena, sa fii foarte curata pe maini ca sa nu te infectezi.
Mai multe detalii o sa primesti de la medic sau daca vrei poti as imi lasi un mesaj privat.
Sper ca te-am ajutat

Papa

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Problema in cazul miopiei este ca mijloacele de corectie ale ochiului( ochelari sau lentile de contact) trebuie folosite tot timpul. In cazul lentilelor de contact, acestea nu pot fi purtate in excusivitate pentru ca predispun ochii la conjunctivite.Inlocuirea ochelarilor de vedere cu lentile de contact se face strict în anumite situaţii, impuse de bolile ochiului, spun oftalmologii. Atunci când poartă ochelari, oamenii nu suportă o diferenţă mai mare de trei dioptrii între cei doi ochi. De aceea s-au inventat lentilele de contact. Spre exemplu, la o miopie (vedere scăzută la distanţă) de minus 10, lentilele de contact sunt de preferat ochelarilor cu lentile groase şi, în plus, ele oferă şi o vedere mai clara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca doresti lentile de contact, fie ca sunt medicale, fie ca sunt doar pentru a-ti schimba culoarea ochilor, trebuie sa primesti acceptul medicului, iar in cazul celor medicale acesta va stabili dioptria si tipul de lentila. Acum poti gasi lentile de contact cu dioptrii de la +26 pana la -26.

Avantaje
- primul si cel mai important avantaj este cel estetic;
- lentilele de contact sunt o alternativa foarte buna pentru purtatorii cu dioptrie mare, asigura vedera buna, camp vizual bun;
- pot fi purtati ochelarii de soare;
- pot fi combinate lentilele medicale cu cele estetice;
- machiajul va fi mai usor de aplicat si va iesi mult mai bine in evidenta.

Dezavantaje
Tin in special de pacient si intervin cand acesta nu tine cont de regulile de igiena si manipulare impuse de medicul oftalmolog. De aceea fiecare pacient care doreste lentile de contact va fi instruit cu privire la modul de utilizare a acestora:
- purtatorul de lentile de contact trebuie sa se fereasca de mediile cu praf, nisip, fum;
- trebuie evitata iesirea cu lentilele de contact la plaja sau piscina pentru ca atunci va suferi ochiul, nu lentila;
- chiar daca porti lentile de contact nu poti renunta definitiv la ochelari pentru ca dupa perioada de 8 ore ii vei purta pe acestia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Arati bine dar sunt incomode

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar acum port lentilele de contact.
=]
da sunt bune, dar ti le recomand pe acelea zilnice, le aplici dimineata si le ARUNCI seara.
setul pentru doua saptamani este 135 de ron aproximativ.
faptul ca sunt incomode nu este adevarat, depinde de persoana.^^
si nu ti le recomnd pe acelea pentru 6 luni 3 perechi de lentile pentru ca lentila are niste pori, care in timp se astupa cu praf si ochiul se inroseste. crede-ma ca am trecut si prin astaoh go on.
avantajul la lentilele zilnice este ca daca vei pierde una, a doua zi vei avea un set nou.
eu am avut lentile de ambele feluri, dar sunt mai multumita e cele zilnice si chiar azi am fost sa mai imi comand pentru doua saptamani.
^^
sfatul meu e sa nu asculti ce zic unele persoane 'ca strica ochii','ca nu sunt bune', trebuie sa sculti sfatul cuiva care chiar a purtat lentile in viata lui, nu sfatul cuiva care nu stie despe ce este vorba.
sper sa gasesti ceea ce iti trebuie.
jah-jah-bless!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar as vrea si eu sa stiu big grin la -3 mi s-a spus ca o sa creasca in continuare pana la 18 ani(acum am 16) si cia nu e bine sa port pentru ca nu e dioptria stabila...
Nici nu stiu ce sa mai zic..adica as vrea lentile de contact.categoric! sper ca e ok daca vorbesc cu medicul :-s
tine-ma la curent big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează