Du-te rapid la o radiografie dentara.Te duci si spui : radiografie tuturor maselelor de minte.
P.S. Durerea trece cu apa de gura, eu foloseam OSIDENTA. Agito mult in gura.
Pai... eu cand ma dor maselele ma pun in pat si incerc sa imi incalzesc maseaua si nu ma mai doare, dar ai grija sa nu iei aiurea medicamente sau stiu eu ce! na in fine succes
Aulinul este f bun pentru asa ceva! Maselele de minte iti cres ultimele in spatele celorlalte si oricum se scot pentru ca se carieaza repede.
Poate sa fie o pulpita seroasa. inflamatia pulpei dentare datorita unui proces carios avansat care intereseaza tavanul camerei pulpare. in acest caz durerea este spontana si apare noaptea la culcare doarece in momentul in care stam intinsi aportul sangvin la nivel cefalic este crescut si provoaca durerea. ca tratament prima idee este ca trebuie sa dormi in fotoliu, adica sa nu mai stai intins. a doua ar fi sa puneti o buleta de DENTOCALMIN in cavitatea creata de procesul carios. ATENTIE! NU FOLOSITI DENTOCALMIN IN ORICE SITUATIE! se foloseste numai in durerile acute, violente in pulpitele seroase in care durerea este contiuna si nu pulsatila. Cand este pulsatila este purulenta si degeaba folosesti dentocalmin. Dupa folosirea de dentocalmin se va devitaliza dintisorul intr-un cabinet stomatologic. oricum tot acolo ajungeai dimineata. ca analgezice: ibuprofen, algocalmin. sau poate sa fie o pulpita purulenta. in acest caz tratamentul deja nu se mai poate realiza la domiciliu. aici durerea nu mai este continua si intensa ca la cea seroasa durerea este pulsatila. in acest caz nu poti face altceva decat sa incerci sa iti desfunzi canalele radiculare umplute cu resturi alimentare. incerci sa tragi din dintisor pana se elibereaza canalele. daca nu reusesti se va produce abcesul. de aici e nasol. dintisorul nu va mai avea viata lunga. te va enerva toata viata. la orice curent va va deranja si el. asa ca incearca sa mergi sa il tratezi inainte de abces/ fistula. ideea este ca daca chiar nu merge sa o tii pe anitiinflamatoare gen ibuprofen, ketorol, piroxicam, diclofenac 25mg, si altele ar fi mai bine sa iti faci o programare la stomatolog ca sa iti puna un tratament acolo la nivelul dintelui.
Si eu am probleme cu maseaua care mi-a crescut la 7 ani,mie stricata toata,nu e neagra dar am gaura in ea si mea crescut si gingina in ea, si ca sa imi treaca durerea eu iau ceva mentolat, de exemplu o bomboana sau dirol.orbit...nu vreau sa plec la dentist ca mi-e frica de el )) o sa mi-a scot singur
Aici este un site special pentru problema ta: http://dureremasea.blogspot.ro/