| SavaSava a întrebat:

Mi-a intrat un cui in picior (0, 5-1cm) l-am scos imediat dar mi-a curs mult mult sange (nu exagerez-aproape 0, 5l) eram plin de sange pe picior, precizez ca a intrat intr-o zona foarte sensibila a talpi piciorului direct intr-un muschi.Am decis sa nu mai fac anti-tetanos.Credeti ca voi mai pati ceva, acum este umflat un pic dar nu cu infectie si din cauza patrunderii cuiului si ma doare daca atin g.Au trecut 24 de ore de atunci happy.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| SimonaCristina a răspuns:

Daca cuiul era ruginit si nu ai facut vaccin antitetanos in ultimii 5ani trebuie sa faci obligatoriu Tetanosul este o boala severa, poti muri sufocat daca se ajunge la paralizia muschilor respiratori.

| Traian18 a răspuns:

Daca a fost ruginit, da, in cazul acesta, trebuie facut vaccin anti-tetanoswinking

| qDaniella a răspuns:

Si eu mi-a intrat un ac, si l-am scos. nu a trebuit sa fac titanus. Deci, nu e grav.

| SavaSava explică (pentru qDaniella):

Cuiul era ruginit am uitat sa precizez

| YXMan a răspuns:

Uite, asa am patit si eu cand era mai mic.
Era in curte o scandura cu un cui ruginit, si, am calcat in el. Intr-adevar, mi-a trecut prin papuci. Nu am facut nici eu anti-tetanus, nici macar nu am fost la medic.
Poti sa stai linistit, din cate stiu eu, tetanusul ala se gaseste in pamant.

| robertthebest a răspuns:

Date cu apa oxigenata si rivanol poate trece.