anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi s-a umflat gingia în partea superioară, între cei doi incisivi. Care ar fi problema şi ce aş putea face să treacă umflătura?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Poate ai tras curent și ai făcut abces, bine este să mergi până la stomatologie dacă nu cedează!
Pa, pa.

| Classy a răspuns:

Probabil o iritatie de la alimente... pune o compresa mica cu spirt in fiecare seara:acesta dezinfecteaza si iti va trece.

| Lynna a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat asta cam acum cateva saptamani. Mie mi-a trecut in cateva zile cu amoxicilina. Daca persista, du-te la medic.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la o masea/dinte ) şi NU-l poţi trata "acasă".

Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Toate cele bune.

| Emmeii a răspuns (pentru bursuc001):

Mulţumesc de sfat, însă nu cred că e abces pentru că nu mă doare iar umflătura e roşie şi este inflamat doar o parte foarte mică, zona dintre cei doi incisivi.

| bursuc001 a răspuns (pentru Emmeii):

Cu plăcere!

O zi frumoasă.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Probabil este vorba despre un abces dentar, adică o infecţie şi trebuie să mergi la medicul dentist sau la medicul de familie pentru a-ţi prescrie un tratament cu antibiotic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
S-ar putea sa fie un abces dentar, sparge-l si clateste-ti gura cu apa de gura, este antiseptica.
Te pup!

| DianaDiaa a răspuns:

Pai depinde. Poate fi abces (care trece cu amoxicilina); Poate fi o simpla iritatie de la suc cu acid de exemplu( se inroseste se umfla); Sau mai e o posibilitate: un fel umflatura mica pe care o iei de la cineva dupa care ai baut (nu stiu cum se numeste dar trece repede ca si celelalte)

| HotuDePrajiturele1398 a răspuns:

E un asa zis abces...trece in cateva zile singur.

| Emmeii a răspuns (pentru HotuDePrajiturele1398):

Nu cred căă e abces. am citit că abcesul doare. Eu dacă apăs nu mă doare.

| Cristina45 a răspuns:

Cel mai bine du-te la dentist ca eu una cred ca ai vreo problema cu dintii de ti s-a umflat gingia

| deny2013 a răspuns:

Du-te la un dentist.

| VrajitorulMaleficRevine6666 a răspuns:

Eu's Beat da's doctor.

| EllaElly123 a răspuns:

Daca ti s-a umflat gingia.cel mai bun lucru de facut este sa mergi la stomatolog.Cu siguranta vei fi mult mai linistita dupa ce-ti va spune el care e problema si cum sa o tratezi.Bafta! :*

| Emmeii a răspuns (pentru EllaElly123):

Nu e chiar umflată gingie, e mai mult un loc în spatele dinţilor în care mi s-a umflat gingia, restul gingiei nu are nici o problemă. Sper că înţelegi laa ce mă refer. laughing

| alexandrafun a răspuns:

Ai putea sa te duci lla dentist pentru ca el stie ce e de facut. daca ne intrebi pe noi nu stim sati spunem pentru ca noi nu suntem doctori stomatologi.