| Kinus12 a întrebat:

Nu credeți că în domeniul medicinei ar trebui să se lucreze mai mult? Sunt multe boli iremediabile, și din naștere și posibile pe parcursul vietii.Ar trebui să se facă cercetări multe pentru a găsi soluții? În viitor credeți că ar fi posibil să existe panaceu adevărat?
Să ne vindecam de orice boală nu ar însemna să fim perfecți ci mai degrabă oamenii cu handicap n-ar mai fi/nu s-ar naște cu o boală. Toti am trăi viața la mod egal din punct de vedere al sănătății dar am mai avea probleme și atunci,probleme financiare,politice, religioase.
Ar fi posibil să trăim o viață sănătoasă referitoare la ce am scris mai sus?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Se cerceteaza mult dar daca nu se gasesc inca remedi este partea a doua problema nu este asta ci cum si cine ajunge medic.Degeaba cercetatori si oameni de stiinta lupta si isi bat capul sa faca medicamente si antidot pentru boala daca medici nostri ajung medici pe spaga fura de pe pacienti si ii pune sa isi aduca medicamente de acasa nu isi dau interesul si etc degeaba ne gandim noi ca ar fi bine sa combatem nu stiu ce boli.Acum spitalele nu ne mai trateaza ne imbolnavest trebuie intai sa reglementam asta apoi sa ne gandim cum putem combate factori de imbolnavire

| Staif a răspuns (pentru Freya1):

Exceptand gramatica, ai dreptate. Medicii au devenit interesati numai de bani, nu de a-si face datoria si de a trata bolnavii.

| Freya1 a răspuns (pentru Staif):

Da multumesc muream proasta daca nu ma aprobai sau corectai tu

| Staif a răspuns (pentru Freya1):

Ooooo, dar proasta bota esti! Dai in gropi. Si cred ca asa ai sa mori fiindca nu ai nici cea mai mica intentie sa fii normala. Ca desteapta, nu se pune problema.

| Freya1 a răspuns (pentru Staif):

Iti raspund aici deoarece nu imi apare notificarea.Ti se pare ca te-am jignit pe tine cu ceva ca sa ma insulti si jignesti? Ma cunosti tu cumva ca sa stii cat ma duce capul? Crezi ca desteptaciunea consta doar in a scrie corect gramatical pe un site ca asta?

| AndreiWeisz a răspuns:

Nu, bati campii in stil mare. Cercetari se fac si in momentul de fata, in special in tarile care investesc mult in cercetare (SUA, Franta, Japonia etc). Nu se pot vindeca aceste boli pe moment, poate pe viitor se va gasi o varianta. Nu e asa de simplu precum crezi tu, un leac universal pentru toate. Bolile pe care le dobandesti de-a lungul vietii pot sa fie vindecate sau nu. Un exemplu simplu este rujeola de care se poate muri si chiar se moare mai nou pentru ca niste proaste au decis sa nu-si mai vaccineze copii. Tratamentul exista, dar degeaba. Nu ai cum sa previi ce boli vei dobandi, depinde cu ce bacterii intri in contact.
Cat despre bolile cu care te nasti... unele se pot depista, altele nu. Este posibil sa mearga femeia insarcinata si sa-si faca un set de analize genetice pentru a afla daca copilul sau va avea o anumita boala sau nu. Mi se pare ca pana in saptamana 14 se face din vilozitatile coriale, dupa din lichidul amniotic. Faza e ca aceste teste sunt scumpe si se fac pentru un anumit sindrom, nu poti pentru toate, deci trebuie sa ai antecedente in familie.
Din punct de vedere al sanatatii nu vom fi niciodata egali, fiecare persoana intra in contact cu alti microbi, alte surse de infectie. Tu din Romania si unul din America de Sud sau din Africa intrati in contact cu bacterii diferite.

| Porcusorul a răspuns:

Cercetarea medicala a ajuns la nivelul de complexitate in care descoperirile nu se mai fac ca acum cateva decenii datorita unei sclipiri a unui singur om, ci datorita a unor echipe de sute de oameni. In lume se investeste anual in cercetarea medicala echivalentul a sute de miliarde de euro, iar progresele tratamentelor sunt usor de observat, desi pentru persoanele din afara sistemului sunt foarte greu vizibile in lipsa unor comparatii.

Medicina a evoluat foarte mult in ultimele doua-trei decenii. Boli maligne ca leucemiile, mielomul multiplu, cancerul de san pozitiv la gena Her2/neu etc au devenit tratabile. S-a ajuns la situatia in care bolnavii cu HIV pot duce vieti absolut normale fara frica de a infecta pe cineva, iar infectiile ulterioare cu HIV pot fi complet stopate datorita tratamentelor deja existente pe piata, urmand ca in cateva decenii sa fie eradicat acest virus. Din pacate lupta pentru eradicarea HIV va dura mult mai mult; nu din cauza ca nu ar exista deja un tratament eficient pentru asta, ci, un caz similar cu cel amintit de colegul de mai sus cu rujeola, din cauza ca cea mai mare parte a celor infectati refuza sa se trateze, existand permanent un risc crescut de a-i infecta si pe altii.

| tril a răspuns:

Boli iremediabile, practic nu exista. Doar ca medicina regreseaza (medicii de azi sunt incompetenti sau dezinteresati), iar legile o "ajuta" sa ne distruga, nu sa ne ajute.
Un panaceu, e imposibil. Dar exista leac (as fi spus: buruieni) pentru orice. Numai sa fim capabili sa le folosim. Sau, sa vrem!

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru tril):

Asa este, azi se "trateaza" doar cu antiinflamatoare. Nu se vindeca nimic. Suntem prea multi pe Pamant. Si ne lasa sa murim in chinuri, pentru prostia de a procrea nelimitat.

| artemidak a răspuns:

Probabil ca in sute sau chiar mii de ani vom putea...îmi place cum gândești...