| LisaJulie a întrebat:

Pentru un sistem imunitar puternic ce ar trebui sa includem în masa de mic dejun?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Lamaia este bazica? Omul respectiv este complet afon la chimie. Este tipul de om complet incompetent, dar care da sfaturi medicale altora.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Medicul Brigaela a scris in 2016:

Lamaia are pH acid si asa ramane pana la sfasit. Alcalinizarea corpului nu exista, este o chestie inventata de niste smecheri ca sa vanda la prosti apa alcalina si alte idiotenii. pH-ul corpului este pastrat in niste limite foarte stricte, indiferent ce ai manca si ai bea. Ficatul si rinichii pastreaza, la omul sanatos, un pH intre 7, 35 si 7, 45, adica usor alcalin (este foarte usor de pastrat, daca mananci toata ziua numai acizi si un pic mai greu de pastrat, daca mananci prea alcalin). daca pH-ul este usor mai alcalin, faci alcaloza si, pe la pH 8, mori. O dieta alcalina forteaza rinichii si ficatul mai mult ca una acida. Smecherii care vand apele alcaline stiu asta, asa ca mint a unele alimente altfel acide (ca lamaia) ajunse in organism devin alcaline, tocmai ca sa te incurajeze sa ai o dieta cu cat mai putine alcalii. Astea nu sunt chestii pentru cineva care se pricepe, toate notiunile sunt invatate la liceu. Doar ca multi au trecut prin liceu ca gasca prin apa si acum sunt ignoranti si deci foarte manipulabili. Iar altii fac bani din prostia lor.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Rebuturile invatamantului românesc vin pe TPU sa dea sfaturi medicale.

| NLS a răspuns:

Oua, legume verzi, avocado, echinaceea, pudra de orz verde, ghimbir, fructe de padure si rodii, cereale integrale, iaurt natural...
si cat mai departe de prajeli si mezeluri (mai ales cele de tip parizer sau cremwursti).

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru NLS):

Și cel mai important "ingredient" pentru un organism sănătos e psihicul! Deși se spun multe tâmpenii fie că-s din bătrâni fie de azi asta chiar e pe bune și anume că "minte sănătoasă un corp sănătos"

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, bea un pahar de apa cu lamaie. Ajuta la alcalinizarea corpului (prin metabolizare, lamaia este bazica)

https://www.doc.ro/dieta-si-sport/apa-plata-lamaie-beneficii

| recedaniel1 a răspuns:

Fructe si legume

| Claudiu193729 a răspuns:

La mic dejun este bine să mănânci mâncare cat mai usoară sa nu îți încarci prea tare stomacul dimineața,care să conțină cat mai multe vitamine și minerale pentru avea energie,poți consuma tot ce tine de lactate, mai puțin brânză că e mâncare puțin mai grea că celelalte lactate și îți vei incarca prea tare stomacul de dimineața, fructe, legume, atenție e bine sa mananci separat din ce îți dau eu exemplu, și nu împreună, de exemplu daca mănânci 2 oua fierte, nu mai e necesar să mănânci și banană, pe lângă, poți mânca lapte cu cereale, iaurturi de preferabil naturale, 1 banana mare sau 2 mai mici, 2, 3 mere, 2 oua fierte sau fripte, carne fiarta că e mai sănătoasă și nu e chiar așa grea la stomac ca carnea friptă, cartofi fierți cu ceva pe langă. Cam astea ar fi mâncăruri ușoare care nu îți incarca stomacul, dar îți oferă energia de care ai nevoie dimineața