Trebuie sa mergi la o clinica/spital de pneumologie sau la un cabinet specializat unde vei face o analiza denumita spirometrie. Cu ajutorul unui aparat numit spirometru iti va fi masurata:
* capacitatea pulmonara ( volumul maxim de aer pe care-l poate primi plaminul)
* cantitatea de aer pe care o poti expira fortat intr-o secunda
Practic, vei inspira si expira intr-un tub legat la un aparat de masura.
Sanatate si numai bine!
Sa nu fie lipsa de miscare. Omul nu-i facut sa stea lipit de un scaun. Poate ar fi bine sa te lipesti de un sport.
Eu fac asta de obicei cand ma sperii. In fine. poate ai astm.Du-te la un medic doar el iti poate spune cel mai bine ce ai.
Bafta!
Consumul de produse fie ele si naturale pentru sport duce in timp la probleme de sanatate
E astm am avut eu astm bronsic persistent si ma simteam la fel dar am urmat un tratament cu singuler si mi-a trecut ( 3 ani am urmat tratamentul) dar du-te la doctor
Posibil sa fie alergica la praf sau sa ai asm! mie sincer nu mi s-a intamplat dar unei prietene i s-a intamplat si apoi s-a dus la medic si i-a zis ca are asm!
Sincer nu prea stiu dar ar trebui sa te duci la un doctor. Sa faci un cosult sau ceva...
Te inteleg perfect, crede-ma. Si eu am avut asa ceva. Uneori incepeam sa plang si sa tremur, trageam aer in piept si parca nu imi venea destul, era foarte sufocant. Alteori cascam pentru a putea trage mai mult aer dar nu mereu puteam. Se intampla din cauza supararii. Te-a suparat cevaa foarte tare. Eu am mers la mai multi psihologii si mi-au recomandat ceva picaturi care te ajuta sa te linistesti.Nu mai stiu cum se numesc, dar mai bine consulti si tu un psiholog![]()
Iti doresc sa te faci bine cat mai repede si sa treci peste asta :*
Nu o lua sigur.eu am avut si am astm, dar la mine se manifesta altfel.intru intr-un fel de criza. oricum nu te panica. exista tratament.de exemplu:symbicort(pentru cazuri de astm putin grave), flixotide sau ventolin(pentru cazuri destul de grave), si seretide(pentru cazuri foarte grave).in cazul tau ti-ar trebui seretide. punctul meu de vedere.(funda plssss)
Ma crezi sau nu deja mi-a trecut, s-a vindecat de la sine intr-o saptamana/// in sfarsit pot sa respir calumea ^^, nu ma mai sufoc
, deci bye bye tratamente