Daca pancreasul ear bolnav, se vedeau modificari, dar cum nu este, nu ai de ce sa se vada ceva la ecograf.
Pancreasul nu se imbolaneste atat de usor.
In orice caz, ceea ce tu ai, este posibil o gastrita acida si posibil o fiere lenesa, care se revolta din cand in cand, datorita mancarurilor neadecvate.
Tine un regim alimentar de cateva saptamani si te vei simti mai bine.
Nu, nu poti avea pancreatita doar pentru ca intr-o zi ai avut niste valori mai mari.
Durerile din capul pieptului sunt in 99% din cazuri date de o gastrita acida, nu de pancreas.
Mulțumesc. Câte zile trebuia să am valorile acelea ridicate? Nu trebuia totuși să se vadă vreo diferență la pancreas la ecograf?
Treaba s-a întâmplat în septembrie. Am ținut regim 2 luni și de atunci încerc să mănânc sănătos. Dar tot căutând informații despre pancreatita, încep să cred că nu a fost chiar așa... Nu vreau să fiu peste doctor, dar am unele semne de întrebare.
Gastrita am de vreo 13 ani de zile dar nu îmi prea face probleme. Diagnosticul a fost pus și pe seama cinei foarte grase din seara precedentă durerii.
Daca pancreasul ear bolnav, se vedeau modificari, dar cum nu este, nu ai de ce sa se vada ceva la ecograf.
Pancreasul nu se imbolaneste atat de usor.
In orice caz, ceea ce tu ai, este posibil o gastrita acida si posibil o fiere lenesa, care se revolta din cand in cand, datorita mancarurilor neadecvate.
Tine un regim alimentar de cateva saptamani si te vei simti mai bine.
Mai era și proteina c reactiva mare, în jur de 300. Dar a scăzut în câteva zile. Durerea în epigastru a ținut 2 zile, iar apoi a rămas doar când mă mișcam în pat.
Analizele de pancreas sunt bune acum. Cum pot afla dacă chiar a fost pancreatita acută?
Doar un medic gastroenterolog poate pune un asemenea diagnostic in urma unor analize si teste medicale.
Atunci înseamnă că așa o fi fost... Dr gastroenterolog mi-a pus diagnosticul, dar speram să fi greșit?
jon22 întreabă: