|

Ragai foarte mult si foarte des. De multe ori sa si doare daca ma abtin. De la ce este?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Inseama ca esti balonat/a, ori pentru ca ai mancat, ori prea repede.iti recomand carbunele medicinal.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cauzele pot fi mai multe, de ex poate manaci repede... infuleci si atunci e normal, de aceea e bine sa mestecam bine alimentele si sa mancam incet, sau poate pur si simplu mananci mult si mancare bogata in grasimi, sau alimente care fermenteaza usor... de ex cerealele, sau castraveti verzi, iaurtul, alcoolul... nu ai incercat sa ti un pic de regim? sa manci regulat, putin si nu cu lacomie, alimente sarace in grasimi, multe legume, salate... insa poate ai ceva afectiuni digestive... cum ar fi probleme cu stomacul (ulcer, gastrita,), cu fiara sau cu ficatul (ciroza hepatica )... sfatul meu este sa mergi la un gastroenterolog... sa iti faca o endoscopie... si vei stii exact raspunsul... sau poate nu e nevoie de endoscopie poate un examen si niste analize te vor ajuta... tot medicul ii in masura sa iti dea un regim alimentar si potritiv pentru tine... nu amana vizita la medic pentru ca poate fi linistea inaintea furtunii, un simptom al unei afectiuni care poate fi tratat corespunzator daca e descoperita la timp...
multa sanatate ca e mai buna decat toate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

S-ar putea sa fie pur si simplu doar din cauza mancarurilor pe care le consumi. In special ingredientele "tari" (piper, boia etc) pot provoca, dar si bauturile gazoase.
Gazele de regula se indeparteaza mai mult pe cale rechtala. Daca la tine pe aceasta cale nu elimini gaze, trebuie sa te consulti cu un medic internist, pentru investigatii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu mai bea acidulat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Racela

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează