| Aurel100009 a întrebat:

S-a intamplat vreodata atunci cand dormiti, pentru cateva secunde sa nu va puteti misca deloc, sa nu puteti vorbi, sa nu puteti face absolut nimic? Cumva esti treaz, dar nu poti face absolut nimic, nu te poti misca, nu poti vorbi, ca un fel de paralizie, dar este doar pentru cateva secunde, am citit undeva si zice ca este ceva normal sa se intample si nu este o boala, se poate intampla din cauza stresului, din cauza dormitului prea putin, mai multe cauze, dar foarte rar se intampla, daca se intampla des atunci este o problema

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
24 răspunsuri:
| Mustafaonur1997 a răspuns:

Eu nu am pățit în viața mea așa ceva.

Dar am înțeles că este o problemă serioasă de sănătate.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Nu este o problema, dar este semn ca esti epuizat fizic. Se numeste paralizie in somn.

| Aurel100009 explică (pentru IL0VEDINER0):

Ai patit si tu?

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru Aurel100009):

Da, din cauza epuizarii, atat fizice cat si psihice, m-am confruntat atat cu paralizie in somn, cat si cu teroare in somn

Si de cate ori ti s-a intamplat? Mie mi s-a intamplat o singura data sau de doua ori in 20 de ani

Dar nu ii ceva de speriat ii doar pentru cateva secunde, era mult mai rau daca nu te mai trezeai si ramaneai asa cu paralizia in somn

| sierra1 a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

" IL0VEDINER0 : Nu mai semnaliza, faptul ca ai facut destule aberatii fara sens"

trecem peste "aberații fără sens" și ne bucurăm că-ți autoevaluezi drastic inepțiile de mai sus.

Cică: paralizie in somn, cat si cu teroare in somn - hă-hă-hă, am auzit-o și p-asta!

https://www.tpu.ro/......e-craciun/

| sierra1 a răspuns:

Aurelaș mamă, mai lasă și tu băutura că nu face bine!

| UnchiulRamiz a răspuns:

Am pățit-o de 2 sau 3 ori. E u zic ca a fost de la lipsa somnului.

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru sierra1):

Da, exista. Sunt tulburari diferite ale somnului. Care este problema? Nu esti destul de informata pentru lumea asta?
Incearca pe langa TPU, sa mai deschizi si o carte cu informatii despre corpul uman. Poate asa te mai cultivi tu, daca ai tai au eşuat.

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru Aurel100009):

Cred ca de 3 ori in 23 de ani. Am avut o perioada mai stresanta in viata si combinata cu epuizarea fizica mi s-au intamplat toate acestea in decursul a 8 zile. Ideea este sa incerci sa te relaxezi cat mai mult, si poate si 5 min de exercitii de intindere in care sa iti relaxezi muschii corpului ar fi ideal. Cel mai important este sa ramai calm in cazul in care se mai intampla

Hai pe bune, "teroare in somn" - de ce nu patentezi bazaconia asta? sau fă-te regizor, e un titlu bun pentru un se-fe gata ratat

De fapt draga mea, da, exista aceasta tulburare de somn. Decat sa mai dai asemenea raspunsuri si sa te faci de râs, mai bine te-ai informa. Daca nu doresti sa investesti in carti, informeaza-te din surse sigure de pe internet. Mai deschide si un atlas anatomic, ca nu iti functioneaza bine sistemul digestiv, daca intelegi unde vreau sa bat

~IL0VEDINER0 : [teroare in somn] da, exista aceasta tulburare de somn...Mai deschide si un atlas anatomic~

ete fleoșc, cu genialitatea asta ingrămădită in două rânduri, ne-ai pus la colț.
Câtă cultură pe metru pătrat!
Aduce a sfeclă cumva?

Da, ma bucur ca macar ti-am atras putin atentia asupra faptului ca esti dezinformata total de ceea ce priveste lumea exterioara. Sper sa iti cultivi si tu " sfecla" din cap

Repet: ce de cultură pe metru pătrat!

Sfeclă
Furajeră ca "teroarea ta din somn"?!

Uite, imi place sa disvut cu oamenii, sa dezbatem teorii si multe altele. Dar cu tine nu am ce sa dezbat. Este o tulburare de somn, lucru studiat de psihiatrii si psihologi. Ai informatia la un deget, si totusi preferi sa nu aflii adevarul. Concluzia mea este ca nu merita sa iti mai explic ceva ce nu doresti sa intelegi

| GligoresiLaruca a răspuns:

Raspunsul corect este B.

Patentează năzbâtia asta furajeră cu "teroarea ta din somn", poate capeți intâietate dacă mai găsești pe unul ca tine

dar păcat că nu ințelegi...

Este ca si cum vi sa imi spui ca iepurii albi nu exista deoarece tu nu ai avut. Exista, dar nu intereseaza pe nimeni faptul ca tu nu vrei sa cercetezi.

Tu ești unic cu furajera ta de "teroarea ta din somn"

...dar nici asta nu o ințelegi!

Multumesc, mi-as dori sa fiu unicul om cu asa ceva, insa sunt milioane de oameni care au patit cel putin odata asa ceva, dar majoritatea nu aveau habar cum se numeste

~ milioane de oameni care au patit... asa ceva...nu aveau habar cum se numeste~

păi nu-ți spusesem să patentezi furajera ta cu "teroarea ta din somn"?

Tu realizezi ca dupa ce un fenomen este studiat poate primi si o denumire, nu? Nu eu am dat denumirea aceasta, ci persoanele care au facut cercetari in aceasta directie.
Cine a denumit această tulburare?
Termenul
Denumirea pavor nocturnus este un termen vechi (latin) care înseamnă literalmente „teamă/teroare nocturnă".
În psihologie şi medicină modernă se folosește frecvent termenul „sleep terrors" sau „night terrors".
Studii moderne
În anii '60 și '70, cercetătorii în somn au început să studieze aceste episoade ca parasomnii NREM.
De exemplu, R. J. Broughton este unul dintre cercetătorii care a sugerat că sleep terrors sunt tulburări de arousal (treziri parţiale) în loc de fenomene epileptice, contribuind la înțelegerea mecanismului lor biologic.
S-au efectuat, de asemenea, studii psihofiziologice şi înregistrări de somn pentru a determina că aceste episoade apar în somnul profund (stage 3 și 4 NREM), spre deosebire de coşmaruri, care apar în etapa REM.
Un copy cu cateva informatii, pentru ca mi-am dat seama ca esti prea proasta pentru a da un search singura. Acesta este un termen vechi, insa oamenii grei la minte, nu s-au gandit sa il caute, nici macar dupa ce au auzit de el