|

Am 16 ani. Trei nopți la rând mi s-a întâmplat ca atunci când ma trezeam pe timpul nopții sa nu mă pot mișca absolut deloc (asta vreo 4-5 secunde, mai mult de atât nu) și nici să nu pot vorbi, cu toate că eu eram trează, și mi se pare ciudat că s-a întâmplat după cum am mai zis, 3 zile la rând..nu înțeleg de ce, am căutat pe net și am înțeles că e paralizie nocturna, dar e ok sa se întâmple așa des, cu toate că nu durează mult? Oare să fie ceva rău? A început să îmi fie frica sa mai dorm noaptea cu gândul că iar o să mi se întâmple, in noaptea asta a fost a treia oară când mi s-a întâmplat(deci nu durează mai mult de 4 secunde sa nu pot să mă mișc), e foarte ciudat, oare să fie de la stres? Asta a inceput in noaptea in care am plâns înainte să adorm, mi se întâmpla foarte des ca înainte să mă culc sa incep pur și simplu să plâng pe ascuns, pentru că știu că nu mă vede nimeni, și plângând mă descarc din lucruri care mă deranjează și mi se întâmpla, din necazuri etc, oare de la asta sa fie?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Această paralizie nocturnă se întâmplă în fiecare noapte, o dată la 90 de minute în perioada de somn REM - Rapid Eye Movements când visăm, cu toată lumea, doar că nu suntem conștienți de ea, căci suntem încă în faza de somn adânc. Se întâmplă să te trezești exact la sfârșitul unui asemenea ciclu de somn și să constați conștient că nu te poți mișca. Asta generează uneori senzația de panică, deoarece în timpul somnului suntem lipsiți de apărare. Starea revine la normal în maximum câteva minute în mod natural. Nu ai de ce să te temi. Dacă totuși persistă, vei apela la un medic să te ajute. Înainte de a adormi, creierul încearcă în mod spontan să se debareseze de tensiuni ( seamănă cu un arc încordat). Plânsul are acest rol de descărcare. Dar același rol, mai plăcut de data aceasta, îl are și râsul. Poți căuta un site sau un videoclip cu glume pe Internet sau să îți amintești o întâmplare amuzantă din viața ta. înainte de a adormi, au un efect bun, câteva hohote de râs.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Indicat ar fi sa consulti un neuropsihiatru specialist in pediatrie. Ai probleme emotionale care iti tulbura somnul si in timp iti afectează creierul. Paralizia in somn se intampla oricui asa ca stai linistită, nu e asta o problema. E ceva natural si benefic corpului. Problema ar fi ca adormi plângând si te trezesti in timpul acestui ciclu nocturn.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mi se intampla des inainte (am aceeasi varsta)
Ma trezeam din somn si ma simteam captiv in propriul meu corp si efectiv ma zbateam si incercam sa-mi misc degetele. Dupa ce se ducea acea paralizie ma simteam "ușurat" pana la cer si inapoi rolling on the floor)
Eu stiu ca e de la stres

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru FaraNumePls):

Uhhhh, ce bine că nu sunt singura căreia i s-a întâmplat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am vazut un documentar despre oameni care au paralizie nocturna, tocmai pentru ca aveam probleme cu somnul, si luam niste pastile, nightoll albastru. Nu mai intru in detalii dar aveam niste simptome foarte naspa de la pastilele alea, am aflat dupa 2 saptamani dupa ce le-am lasat, am ramas fara ele intr-o seara, si am putut sa dorm calumea.
Ma rog, si tot cautam pe net explicatii, si am gasit o poveste a unei femei, care avea paralizie nocturna, dar se putea misca prin casa, sufletul ei, adica putea merge oriunde, dar ea era in pat si nu se putea misca. I-a povestit sotului ei, si nu a crezut-o.
La un moment dat nici ea nu mai stia daca de fapt isi imagineaza, sau e real ce se intampla, asa ca l-a pus pe sotul ei sa scrie un cuvant pe care numai el il stia, sa infasoare hartiuta si sa o puna in nu stiu ce carte din biblioteca.A doua seara s-a intamplat la fel, si cum statea in pat paralizata, in mintea ei cum se putea misca prin toata casa, s-a dus la biblioteca si a citit cuvantul. Dupa cateva minute, dupa ce a putut sa se miste, s-a dus la sotul ei si i-a spus cuvantul.
Mi s-a parut geniala povestea, si era pe un forum, scria cineva, un prieten de familie care a auzit povestea. Am incercat sa mai caut acum dar nu stiu cum sa scriu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, stiu despre ce e vorba, esti atacat de un demon al viselor, adica Mara, iti recomad si filmul intitulat tot dupa acest nume:"Mara" si aici ai niste explicatii si poze cu demonul:https://:///......onul-piept Bafta, apropo nu trebuie sa mai dormi si totul va fi bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Gabriel2424):

Doamne ferește, tu chiar crezi in așa ceva? Astea sunt doar prostii laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru andreeaaa550):

Glumesc si eu laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna!
Da, paralizie in somn se numeste si se intampla de la stres, frica, sau oboseala.
Termina de facut treburile pe azi pentru a te culca linistita si devreme sa nu mai patesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează