| Demonul202 a întrebat:

Salut! Am o plăcere mai bizară. Când îmi strâng dinții simt o durere plăcută și nu știu dacă e de bine sau e de rău. Voi ce ziceți?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ThyDoom a răspuns:

Nu cred că le faci bine dinților.

Atriţia reprezintă uzura ca urmare a contactelor dintre dinţi, fără interpoziţie alimentară şi fără intervenţia altor factori externi. Ea poate fi fiziologică, normală odată cu vârsta sau patologică, în această categorie intrând scrâşnirea dinţilor şi bruxismul.

Bruxismul reprezintă afecţiunea ce se caracterizează prin scrâşnirea şi încleştarea dinţilor în timpul zilei sau noaptea în somn, ducând la pierderi importante de smalţ până la descoperirea dentinei şi chiar a camerei pulpare.

Printre cauzele bruxismului se numără stresul, anxietatea, tulburările de comportament de tip agresiv, compulsiv, cât şi hiperactivitatea. Principalul tratament utilizat este acela prin gutiere, reducând astfel nivelul de uzură al dinţilor, însă este esential tratamentul afecţiunii de bază, fiind recomandată în acest sens consilierea psihologică.

Trebuie să încerci să te oprești.

3 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Este de bine. Datorita contractarii musculatutrii maxilarului, se simte o placere, este ca un masaj pentru muschi. Acest fapt creste temporar tensiunea in acea zona, de aceea ar fi de preferat sa nu contracti musculatura non-stop happy.

| StrongHeart a răspuns:

Si eu scransesc din dinti, mai ales cand nu suport ceva sau pe cineva care vorbeste prostii.

| mgtow a răspuns:

O sati macini dantura in timp