| andu16 a întrebat:

Am si eu o nelamurire. Am fost la un control ginecologic si m-a gasit cu chisturi. Mi-a dat sa iau Duphaston si mi-a zis sa iau 21 zile si sa fac pauza 7 zile. Problema e ca au trecut cele 7 zile de pauza si mie inca nu mi-a venit menstruatia. De maine ar trebui sa incep din nou tratamentul. Ce fac,in caz ca nu imi vine menstruatia, incep din nou tratamentul de maine, sau mai astept pana imi vine menstratia si incep atunci? Ati avut probleme de genul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi la medic iarasi.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am IMPRESIA că tu te plictiseşti şi postezi AIUREA :(

Acum o lună spuneai că ţi-a prescris Karissa :))
http://www.tpu.ro/......tament-cu/

Duphaston-ul NU se prescrie aşa cum spui tu aici!
Modul de administrare al acestuia este ALTUL!
Şi NU se prescrie pentru chist ovarian!

Toate cele bune.

| andu16 explică (pentru bursuc001):

Adevărat. mi-a prescris prima oară karissa, am luat 5 zile, dar ma simţeam rău de la ele, am fost la medic din nou si mi-a dat duphaston pentru restul zilelor si mi-a zis sa continui tratamentul cu ele(6 luni). am făcut pauză de 7 zile si problema e că nu mi-a venit menstruatia. mi-a zis că am polichisturi.ce fac, încep tratamentul din nou după cele 7 zile sau mai aştept?

| bursuc001 a răspuns (pentru andu16):

În acest caz, mergi la ALT ginecolog!

Ai nimerit la un "habarnist" :(

Duphaston-ul NU se prescrie pentru chist ovarian/ovar polichistic!

"Duphaston este utilizat în:
Terapia de substituţie hormonală
Pentru a contracara efectele estrogenilor asupra endometrului la femeile nehisterectomizate cărora li se administrează terapie de substituţie hormonală (TSH) pentru simptomele determinate de deficitul estrogenic, incluzând tulburările datorate menopauzei naturale sau celei induse chirurgical.
Deficit progesteronic
Tratamentul deficitului progestogenic în:
- tratamentul iminenţei de avort şi a avortului habitual;
- tratamentul infertilităţii datorate insuficienţei luteale;
- dismenoree;
- endometrioză;
- tratamentul ciclurilor menstruale neregulate;
- tratamentul amenoreei secundare;
- tratamentul menometroragiei funcţionale." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.reteauamedicala.ro/files/PRO_2078_26.10.09.pdf

În cazul ovarului polichistic ar fi fost indicat să-ţi schimbe AC Karissa cu altele.

Mai ales, având în vedere că ai ovar polichistic, cel mai probabil ai SOP ( Sindomul ovarului polichistic ) - apar unele afecţiuni auxiliare...

În acest caz, cel mai probabil, ai şi hirsutism ( care apare cam la 80-90 % dintre fetele cu SOP ) - deci, ar fi fost indicat să-ţi prescrie Diane 35 ( sau Chloe, ori Melleva 35 )!

Doar în cazul în care vei încerca cu 4-5 AC şi NU vei putea lua nici un fel de AC, abia APOI, eventual, ţi se va prescrie Duphaston - dar NU 21 de zile pe lună, DOAR primele 10-14 zile ale CM!

"Tratamentul initial pentru sindromul ovarului polichistic include:
- reglarea ovulatiei si a ciclurilor menstruale. Tratamentul pentru sangerarile menstruale neregulate sau absenta ciclurilor menstruale consta in terapie hormonala regulata (estrogeni si progesteron) sub forma de pastile, inel vaginal sau plasture pe piele. Daca nu poate fi folosit estrogenul, pot fi recomandate pastile cu progesteron pentru primele 10-12 zile ale lunii astfel incat mucoasa endometriala sa se elimine asemanator cu perioada menstuala" - SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/......istic_1046

Ar fi INDICAT să mergi şi la un control la medicul endocrinolog pentru teste hormonale/tiroidiene!

Multă sănătate.

| andu16 explică (pentru bursuc001):

Multumesc,am sa merg si la alt medic, sa vad ce imi spune.

| bursuc001 a răspuns (pentru andu16):

Cu plăcere!

Toate cele bune şi multă sănătate.

| SimonaCristina a răspuns:

Este medicament cu hormoni estrogeni. Vezi ce scrie pe prospect sau mergi iar la medic.