| andrei423 a întrebat:

Salut, aseara am ajuns la Urgente din cauza unui reflux gastroesofagian, nu mai patisesm un episod de acesta de vreo 4 ani, fiind diagnosticat cu boala de reflux. Dureri abdominale, greata, arsuri pana pe esofag si balonare si niste palpitatii care aparuserea dupa debutul simptomelor de reflux. Am luat acasa Kebene Plus, EspiForte si Dicarbocalm dar fara vreun rezultat.

Am stat asa vreo 4 ore dupa ce am luat acele medicamente, pana am zis ca nu mai pot si m-am dus la urgente intr-o disperare ca poate acolo sa imi faca ceva si sa imi treaca.

Mare greseala.

Am ajuns la UPU cu masina personala unde in sala aia de asteptare nu era nimeni, a trebuit sa bocanesc la niste usi pana cand sa vina cineva...si a venit. O asistenta care initial credeam ca e medicul de garda, i-am explicat simptomatologia mea si a venit cu doua pastile (famotidina din cate am inteles). Ok zic, am luat una acolo pe loc cum mi-a zis si a zis ca nu are rost sa ma mai tina si sa plec. Acuma intrebarea mea este, medicul de garda cel mai probabil dormea atunci, nu era lume in UPU dar din cate stiu eu o asistenta nu are voie nici macar paracetamol sa dea fara indrumarea medicului de garda, corectati-ma daca gresesc.

Ok, am plecat acasa dar la aprox o ora ajung inapoi la UPU desigur cu masina personala, din nou, nimeni in accea sala. Iar bocanit la usi pana din nou apare mirobolanta asistenta de data asta puternic deranjata de revenirea mea pentru ca probabil si ei ii stricasem somnul. Ii explic ca nu imi trece deloc si nici palpitatiile nu ma lasau nici sa stau in pat. Se uita la mine suparata de zici ca am injurat-o de ma-sa si face ca "Tu ai probleme la cap?" la care nu am mai putut sa reist, adica vin de doua ori pentru ca nu ma simt bine cu simptomatolgie evidenta, ulterior modificari pe ekg si tu ma faci ca sunt nebun?

Intr-un final imi ia buletinu si im face fisa, ma ia un alt asistent si ma duce in salon sau cum se cheama accea camera de la UPU, imi face ekg si dupa apare o alta asistenta (alt stereotip romanesc din institutiile medicale). Parea deranjata ca poate si dumneai i-am stricat somnul si mestecand o guma in coltu guri ma intreaba flegmatic: "da ce ai patit la ora asta?"...in fine intr-un final imi face o perfuzie si nospa care ce sa a facut efectiv minuni pentru ca balonarea disparuse si la fel palpitatiile. "Vedeti doamna, nu se putea proceda de prima data asa? sa nu mai bat eu drumul de doua ori?"

Doua ore cat am stat cu aceea perfuzie medicul, nici nu am vazut medicul la ochii pe acolo cu toate ca nu eram singur in salon. Nu ma refer sa vina la mine, pentru ca nu eram o urgenta da nici de ignorat asa cum au facut asitentele.

Bun venit in Romania in care daca nu te "tiganesti" in institutiile statului nu rezolvi nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Și întrebarea care este?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Trebuia sa te uiti pe ecusonul asistentei si sa-i notezi numele. Trebuie facuta plangere.

Nu ti-a facut fisa din prima, ti-a dat pastile desi nu are voie, comportament si atitudine inadecvata.

Trebuie sa le reamintesti ca le platesti lunar salariu din contributia la CNAS!

Sunt deranjate ca le dai treaba, de aici vine atitudinea si zeflemeaua.
Le intalnesti peste tot.

Am ajuns si eu la urgente, ultima data cu otita. Urlam de durere si asistenta intreba daca sunt cu capu'. Poftim!?
Doar medicii s-au purtat profesional si omeneste. Nu m-au lasat sa plec fara sa-mi faca o perfuzie. Nu mancasem toata ziua si m-a luat cu lesin.
Asitenta care a venit sa-si fluture coama in salon trebuia sa ia sange altcuiva si a venit la patul meu. Nici nu puteam misca, aveam masca de oxigen pe fata. Noroc tot cu doctorita, care i-a atras atentia sa fie mai atenta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Intrebarea fireasca e cum de ies specimenele astea in campul muncii

| andrei423 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nici nu avea ecuson, de asta prima data cand am fost la upu am crezut ca e doctorita...halat alb...a doua oara cand am ajuns iar la UPU mi-am dat seama ca de fapt e asistenta.