| cristiflori98 a întrebat:

Buna,suntem tare necăjiți, sambata dupa masa l-am dus pe tata de urgenta la Spitalul Județean, pentru ca mi s-a părut ca are forme de avc, el făcând unul anul acesta acum 5 luni,a venit ambulanta, l-au dus la camera de garda. I-au făcut CT si alte investigatii ca nu stiu exact ce, dupa rezultat rezulta de la dna doctor de garda o tumoare de aproape 10cm,dupa care a zis ca e un caz grav ce necesita operatie,voiau sa-l transfere la alt spital cel de tuberculoza,deci rezultând ca nu e avc cum credeam noi. Bun,o zis sa asteptam, am asteptat, dupa care trece noaptea iar dimineața vine alt medic care zice ca e abces pulmonar si ca nu-l mai transfera ci, rămâne aici. Bun, dupa care îl duce pe sectia ATI, unde medicul de garda ne spune ca are o infecție cu puroi si ca i-au extras deja mai bine de jumătate de lichid cu sange din plamani. Dna de la urgente de dupa masa a zis ca aceasta tumoare e de cateva luni bune, urmatorul domnul doctor care a venit a zis ca are aceasta infectie de 2 3 săptămâni. Când am fost prima data la vizita o dna asistenta ne-a zis ca puroiul e doar la un singur plaman, in următoare zi la vizita alta dna asistenta ne-a zis ca deja s-a împrăștiat in tot corpul, inclusiv la rinichi și ficat.Asa peste noaptelaughingNu înțelegem nimic, nu știm 100 la 100 ce are si cred ca nici medicii nu stiu, nu ne prezintă hartii, rezultate, ce i se administrează. Efectiv habar nu avem, dupa vizita am vorbit cu asistenta si a zis ca dacă e bine pana dimineața il muta in salon, dupa care am mers si la medic la o alta părere si ne-a zis ca minim 3 4 săptămâni o sa stea doar la ATI..am impresia ca ne poarta de la unul la altul, nimeni nu stie exact, cred ca nici nu stiu de ce sa-l trateze si cum..inițial medicul zicea ca dacă trece peste aceste 3 4 sapt de tratament ajunge cu bine la operație, iar dacă nu trece asta e..As vrea sa cer hârtiile sa merg la un alt doctor cu ele,sa mai vad o părere? Noi suntem familia lui,ni se pot da rezultatele si tot? Nu știm ce sa facem și cum,în caz ca va exista o eroare de le medici si se întâmplă ceva grav cu el sa avem și noi o dovada... daca primul AVC l-a avut acum câteva luni si dna doctor a zis ca si tumoarea la fel, nu se vedea la acel CT? Pentru ca i-a facut si tomograf separat si CT si EKG am aflat dupa din ce ne-a zis tata, pentru ca prima data a venit acasă, nu a stat în spital.Nu trebuia sa se vada prima data? Nu înțeleg va jur,este palid,ochii ii sunt împinși in cap, delicata, are vedenii, dar e si conștient, mănâncă, el nu vreasa stea jos, vrea sa umble dar nu poate la ATI, simt ca nu mai vrea și nu mai poate acolo? Pot sa cer sa-l externeze? Cate zile mai are? Sper sa fi înțeles dvs ce am scris și sa ma puteți ajuta! VA ROG DIN SUFLET, SUNT DISPERATA, IL IUBIM, SI NU VREM SA RENUNTAM ORICAT DE MICA AR FI SANSA! Dumnezeu sa fie cu noi toți!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Grijile și îngrijorările n-au ce căuta în viețile oamenilor. Ele au ca scop îndepărtarea credinței noastre în Dumnezeu.
Pentru cei bolnavi trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu că dacă este voia Lui să existe vindecare, atunci cel bolnav să se vindece.
Este adevărat că Dumnezeu dorește ca toți bolnavii să fie vindecați. Dar Dumnezeu știe că vindecarea celor mai mulți ar fi spre pierderea vieții veșnice a acestora, indiferent că boala a venit datorită încălcărilor legilor sănătății ale lui Dumnezeu, sau că boala a venit din alte cauze.
Mai mult decât viața aceasta, Dumnezeu are în vedere viața veșnică.

Dumnezeu a îngăduit consumul de carne tocmai pentru a scurta viața omului, pentru că noi nu am fi putut duce prea multa suferință. Tot din același motiv i-a interzis lui Adam și Evei să mai continue să mănânce din pomul vieții după căderea în păcat.
Viața aceasta nu este altceva decât un timp scurt pentru a ne forma caractere pentru viața veșnică, și nimic mai mult. Așa este ea în ochii lui Dumnezeu, și așa trebuie să o vedem și noi. Tatăl tău trebuie ca dacă nu a făcut-o până acum, măcar în aceste clipe să caute să se împace cu Dumnezeu și cu oamenii. Că dacă își iubește viața chiar până la moarte, dacă este împotrivitor lui Dumnezeu chiar și în aceste ultime clipe, el nu va putea fi mântuit. Soarta omului este dată doar de hotărârea sa. După moarte nu se mai poate hotărâ, nu mai poate face vreo alegere. Ci cazul fiecăruia dintre noi este hotărât cât timp mai avem suflare de viață în noi.
Dacă Dumnezeu mai îngăduie viață și-l însănătoșește, asta ar trebui considerat un timp extra oferit de Dumnezeu; doar El știe dacă omul va prețui corect timpul extra sau nu, dacă îl va folosi spre a se pocăi și a-și preda viața lui Dumnezeu.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare sincer rau de situatia tatalui tau si va sfatuiesc daca puteti, sa-l duceti intr-un spital privat, unde ii cresc sansele de viata si unde exista medicatie si medici, care il pot trata cum se cuvine.

Diagnosticul este inca nedecis pentru ca aparatura medicala din sptalul de stat este foarte veche si nu se mai vede bine pe ea, apoi, pana nu este operat, nu se poate stii cu precizie ce are tatal tau inauntru.

Deoarece a facut deja un avc in trecut, medicii se feresc sa-i faca operatie imediat, intai vor sa-l calmeze si cum exista infectie la interior, cu antibiotice pentru 1 -2 saptamani, pot elimina raul din corp, ca de-l deschid acum, infectia aceia poate genera septicemie si il pierdeti.

Tot ce puteti face este sa va rugati lui Dumnezeu (daca sunteti credinciosi) si sa-l imbarbatati pe el, sa lupte cu boala si sa fie pozitiv, fiindca negativismul il poate pierde.

Sub nici o forma nu plangeti sau va vaicariti in fata lui, ca asta il darama si ii elimina speranta! Arata-ti-va toti, plini de speranta si pozitivi. Cine nu poate sa se abtina, sa nu-l viziteze ca-l darama psihic.
sanatate multa, tatalui tau!

| dullcat5678 a răspuns:

Doamne, numai in spitalele romanesti sa nu ajungi.Imi pare rau ca sunteti frecati asa, mai ales ca tatal vostru e cel care sufera cel mai mult in aceasta situatie.Ar trebui sa cereti informatii clare, sa va impuneti putin, argumentand ca ati auzit tot felul de diagnostice in decurs de timp putin si nu intelegi care e situatia de fapt.Santate multa tatalui.

| NLS a răspuns:

Daca vreti sa il salvati, transferati-l la alt spital, sau la privat!
Cat mai urgent!

Nu am avut in familie astfel de intamplari inca (dar urmeaza, nici tatal meu nu se simte prea bine, si nici un medic nu gaseste ce are, nu e inca de internat, asa ca se chinuie acasa, si e si vina lui, ca nu vrea sa se opereze) insa daca m-as afla la mijloc, clar nu as astepta sa moara fara sa fac nimic.
Amenintati ca mergeti la politie sau la presa daca nu va lasa sa il transferati. Trebuie luati mai dur, si trebuie ca macar cineva din familie sa stie sa se impuna in fata lor.

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând din ce oraș sunteți, dacă puteți să îl duceți la București, la Spitalul Universitar sau alt mare spital din București.
Chiar dacă vă prezintă fișa medicală, nu veți înțelege nimic.
Iar, dacă i s-au dat diagnostice în contradicție unul cu celălalt, ceva miroase a malpraxis. Cineva, poate chiar în urmă cu 5 luni a greșit diagnosticul și tratamentul, lucru care a condus la agravarea stării de sănătate.
Oricum, cereți un transfer la o altă unitate medicală, iar în cazul unui refuz, cereți sprijinul presei.
Fiți puternici, urmează perioade foarte grele!

| cristiflori98 explică (pentru ValentinMihai78):

Suntem de la Baia Mare..nu stiu unde cum sa fac, unde sa cer habar nu am..ma tem sa nu se comporte urat cu el dacă cer transfer pana se aproba.

Răspuns utilizator avertizat
| FloreaOvidiuAdrian a răspuns:

Eroii in halate albe sunt niste escroci. Au sa va jupoaie de bani si nici nu vor face nimic.