| Sawarekh a întrebat:

Salut, astazi am patit ceva nasol, ce ma ingrijoreaza!

Am inceput munca, de o saptamana, 6-8 ore in fiecare zi stat pe pe scaun, la munca.

3 zile la rand, dupa ce plec de la munca, simt un dinsconfort in zona cervicala, ca si cum aveam intepenita coloana, o durere cu furnicaturi.

A disparut, dupa ce am stat drept pe pat, si cu un pic de gimanistca.

Sport am facut de mic, am conformatie atletica,

Ce credeti ca am?

Oare o fi de vina scaunul?
Spatarul nu e mare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Daca ai fost o persoana activa iar acum esti fortat sa stai lipit de scaun 8 ore, conditia fizica va avea de suferit, iar spatele va fi primul care da semne.Incearca sa faci pauze sa te misti prin birou de cate ori ai ocazia, pentru a stimula circulatia.Iti poti aduce si o perna sau ceva care sa te ajute sa stai mai confortabil pe spatar.

E amuzant cum generatiile din urma care au facut munca fizica si-au dorit pentru copiii lor sa munceasca la birouri, fara sa stie si ca sedentarismul e la fel de grav pentru sanatate precum munca bruta.

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/sedentarism

| Sawarekh explică (pentru dullcat):

Mercii, are sens ce zici!
Si eu cred la fel, ca noi nici nu cred ca am fost facuti sa fim sedentari, oricum probabil va trebuii sa fac sport si mai des laughing

| Sawarekh explică (pentru dullcat):

Ma refer sa fac gimnastica, pentru spate, etc.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu ai o pozitie buna atunci cand stai pe scaun.