| Ionică a întrebat:

Ce parere aveti sistemul de sanatate din Romania? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

E la pamant.

| lia.d a răspuns:

Buna! Sistemul de sanatate din punctul meu de vedere si-a rezervat ultimul loc in ierarhia sistemelor din Romania.Este un dezechilibru total, nu avem si nu am avut la conducerea ministerului sanatatii un om competent pentru aceasta functie si oricum un singur om este foarte greu sa aduca pe linia de plutire debandada produsa in acest sistem, mai ales in ultimii 15 ani.De obicei, unde sunt medici buni, nu exista aparatura necesara pentru a putea depista la timp afectiuni, uneori foarte grave.Informatia pentru omul roman este minima, el nestiind exact ce are de facut daca intampina o problema medicala, posibilitatile materiale sunt reduse, oamenii de multe ori nu au bani sa-si faca o radiografie necesara si raman asa, neinvestigati.Clasicele analize de sange, in afara de 7 tipuri de analize, care are voie sa le prescrie medicul de familie gratuit, sunt in rest toate contracost, deci trebuie sa ai bani ca sa stii de ce suferi. Avem medici foarte buni, care si-au dedicat viata pentru cariera si care nu sunt rasplatiti corespunzator si care incep sa se gandeasca la o eventuala emigrare pentru a putea trai mai bine, avem medici carora daca nu le dai "atentia"care ei considera ca li se cuvine, poti sa stai pe patul de spital mult si bine, asta in cazul in care ai avut noroc sa ajungi sa ocupi un pat. Mizeria din spitale(din majoritate) este crunta, mai ales in zonele rurale sau in orasele mai mici.Probabil,in 50 de ani, o sa reusim sa ne ridicam la un standard acceptabil, uman.

| Pr@jYTuRyC@_DuLkE a răspuns:

Ministerul Sanatatii a definitivat legislaţia privind introducerea mecanismului de coplată, prin tichetul moderator pentru sanatate. Miercuri, proiectul a fost trimis comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor si Senat, iar daca Parlamentul va aproba proiectul, noile prevederi ar putea intra in vigoare pe 1 iulie 2010, anunta Ministerul Sanatatii. Contributia personala a cetatenilor prin tichetele pentru sanatate nu va depasi 600 RON/an.