Mergi la un gastroenterolog sa iti dea regim alimentar pentru constipatie. Nu faci niciun cancer dar nici bine nu iti e pentru ca colonul tau sa obisnuit cu laxativele, si a devenit lenes, nu mai face niciun efort sa ai scaun, asteapta ca laxativul sa faca toata treaba. Regim inseamna sa mananci cat mai multe fructe, legume, iaurturi naturale fara capsuni si mai stiu eu ce, sa iei probiotice naturale cum ar fi varza murata facuta in casa, muraturi facute in casa. Sa bei si 2 l de apa. Sa elimini orice mancare nesanatoasa, cu condimente, picanta, sucuri, fastfood, sucuri poti face tu naturale in casa. Aaa da sa nu mai asculti toate tampeniile pe Google, nu faci niciun cancer.
Eu ma feresc de laxative, pentru ca stiu ca nu fac bine si colonul se obisnuieste cu ele, cum spunea si un doctor. Sunt facute doar ca sa mai bage niste bani in tijgheaua farmaciilor. E numai 30 de lei o sticluta. Se fac milioane de euro anual in intreaga lume cu laxativele. Sunt cele mai cumparate medicamente din lume. Multi oameni le cumpara, sperand ca isi rezolva constipatia, dar nu e asa, te ajuta doar pe moment, dar după trebuie să ţii regim sa nu mai ajungi la constipatie.
Încearcă sa nu consumi laxativ in exces deoarece poți face cancer la colon. Elimina-le și du-te la WC atunci când simți ca faci pe tine? Când iei laxativ este ca și cum te-ai duce la WC ca sa stai pe telefon mult, și ca sa nu stai degeaba pe wc iei laxativ ca sa faci mai repede. Treaba asta este foarte gravă! Dacă sfaturile mele nu te ajuta, trebuie sa mergi de urgentă la spital. Încearcă sa bei lichide care stârnesc diareea și atunci te va apuca dureri și vrei sa mergi imediat la toaleta. Nici asta nu consuma in exces. Elimina bananele care "te strâng la burta" și nu-ți poți face nevoile. Consuma fructe și legume, alimente bogate in fosfolipide (conopida, ceapa, usturoi, etc) măcar așa să-ți stimulezi apetitul și sa mergi la wc regulat. Dacă acestea nu te ajuta, adresează-te unui medic de la gastroenterologie și spune-i problema. Cu siguranța te va ajuta!