| mihai124354 a întrebat:

Salut!

De cam aproape 4 luni simt o senzatie de nod in gat si am inceput sa respir mai greu de atunci, parca nu mi-ar ajunge aer. Intr-o seara, de aprox 4 luni am fumat prima tigara, dupa inca una si inca una pana am fumat vreo 6. Nu e mult dar pentru prima data e cam nasol. Am crezut ca plamanii au fost suprasolicitati a doua zi si am crezut ca o sa-mi treaca. Am mai fumat de atunci pana mai saptamana trecuta, doar ca fumam ocazional. Cand ieseam afara si aveau baietii tigari fumam si eu cate 4-5. Asta putea sa fie o data pe saptamana sau de doua ori, sau deloc. Am zis ca vreau sa scap de fumat chiar daca fumam foarte putin, pentru a nu crea dependenta dupa, asa ca am decis sa-mi iau o tigara electronica (ego aio). O am de 3 zile si mi-am luat lichid pentru ea cu 0.3% nicotina. Dupa ce am fumat simptomele s-au mai agravat si aici pot fi trei posibilitati. Prima: lichidul cu nicotina sau rezistenta, sau ambele nu sunt potrivite pentru mine. A doua: sufar de anxietate si tin sa mentionez ca de fiecare data cand ma gandesc la simptomele astea le simt mai accentuate si a treia posibilitate ar fi... coronavirus. Am mers ieri si alaltaieri in oras sa cumpar cele necesare pentru vape si cateodata nu purtam masca, am mers si prin troleu si am pus mana pe bare si dupa fara sa-mi dau seama am mai pus mainile pe fata si mna... Nu am febra, nu tusesc, doar respir mai greu si ma doare un pic gatul cand respir, senzatia de nod in gat fiind inca prezenta. Ce parere aveti voi? E nevoie sa sun la urgente sau sa ma ocup personal de anxietatea mea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Solutia este ca sa nu mai fumezi niciun fel de tigara: nici normala nici electronica. Trebuie sa iei hotararea ca sa le arunci fara parere de rau. Fara o astfel de hotarare nu vei scapa de ele.
Nodul in gat este o senzatie normala pentru fumatorii incepatori. Se poate face si din pricina unor tensiuni, anxietati. Problema este de fapt una psihica decat fizica. Starile psihice afecteaza absolut intotdeauna si fizicul: fie in bine, fie rau.
Contacteza medicul de familie. Nu te speria, ca nu te interneaza nimeni doar pentru un singur simptom.
http://www.sfatulmedicului.ro/......-gat_17226

| Anonim15032001 a răspuns:

Păi nu fuma doar de dragul de a fi văzut cu țigara între degete. Cineva spunea că țigara e coada dracului. rolling on the floor
Știi ce? Rupe in doua acea țigară electronica și du-te repede la magazin și ia-ți Viva.

rolling on the floor
Dă-le încolo de țigări! O sa regreti mult dacă acum nu vrei sa te decizi sa te lasi de ele.
Eu asa am făcut. Fumam cu prietenii și la un moment dat când am zis ca nu mai vreau sa fumez, m-am lăsat definitiv. Îmi dăduse un prieten nu una ci vreo 5-6 țigări deodată, asta când chiar voiam sa ma las. Tactica diavoleasca. =)
Le-am luat, n- am zis nimic dar după aia le-am rupt și le-am aruncat, punct.

Dacă vrei sa te lași, fă-o acum, nu peste 5 ani.