| Adrian_Yonut_1988 a întrebat:

Salut, de ceva timp, prin zona ( noada posteriorului) mi-a aparut ca un fel de Cos. El tot creste si pot spune ca este deranjant( stand foarte mult jos ). Dar este sub piele. Si nu il pot sparge. Stie cineva ce pit face? Fara misto-uri sau altele. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ii apare un punct mai alb in mijloc si doare la atingere, atunci e furuncul.
Mergi la farmacie si cumperi o cutie mica de IHTIOL si un tub de crema HEMORSON.
Te ungi in zona cu problema si pui un tampon mare hartie igienica (chiar 5-6 straturi), peste care tragi lenjeria.
Dupa cateva ore (de obicei mai putin de o zi) furunculul se va sparge si va iesi puroiul din el.
Cand simti ca dispare durerea apasatoare sau miros de puroui, atunci te retragi in baie cu un sul de hartie igienica si rabdare multa, unde storci TOT puroiul cu hartia igienica, pana ce nu mai este nici o urma (inclusiv radacina, pana ce mai sangereaza. Urmaresti in permanenta urmele lasate pe hartiile folosite.
Asteapta-te ca vei avea nevoie de multa hartie!

Cand ai stors tot puroiul, de speli bine cu apa calda si sapun si lasi sa se usuce, FARA sa te stergi cu prosop.
Dupa uscare intinzi cca. 1-2 cm din crema Hemorzon peste zona unde ai avut furunculul.
Trebuie asteptat minim o ora sa se absoarbe in piele, dupa care pui peste el un tampon de tifon si deasupra iti tragi lenjerie stranasa, sa tina tamponul fix.
Spalarea si ungerea cu Hemorson il repeti zilnic, timp de o saptamana, dupa fiecare scaun.

3 răspunsuri:
| cezar003 a răspuns:

De regula chestia asta poate fi de la un fir de par care a vrut sa creasca insa nu a gasit porul respectiv si este un fel de infectie sub piele, in principiu trece de la sine si nici nu-ti recomand sa folosesti ceva metode
Subsemnatul: Stan Patitul

| KanekKi a răspuns (pentru cezar003):

Stiu la ce te referi, dar acelea cu fire de par se pot stoarce, nu cred ca are ce spui tu.Am avut si eu exact ce a avut si el, de ce umbli la el de aia se invineteste si se face mai urat si doare mai rau.

| cezar003 a răspuns (pentru KanekKi):

Atunci roaga-te sa nu fie un furuncul, este aceeasi situatie la o scara mai mare adica mai adanc, in acest caz se va forma un nodul din ce in ce mai mare pana la un punct culminant de 2 luni si se va retrage lent tot in 2 luni, in nici un caz nu trebuie bazait si frecat

| KanekKi a răspuns (pentru cezar003):

Exact asta este.
De asta i-am spus si eu ca nu trebuie sa umble la el, eu am facut prostia asta si se intarise, se facuse mai mare si se invinetise si durea mai rau, de asta i-am spus, furuncul, imi scapa termenul.

| cezar003 a răspuns (pentru KanekKi):

Trebuie lasat in pace este vorba de hormoni si un fel de eruptii care nu pot fi fortate

| cezar003 a răspuns (pentru cezar003):

Trebuie igiena si rabdare, trece de la sine, nu este nimic iesit din comun
eventual comprese cu musetel daca este chiar atat de suparator

| KanekKi a răspuns:

Am fost in aceeasi situatie si trece de la sine.

| KanekKi a răspuns:

Am omis ceva, sa nu mai umbli la el!