|

Salut!
Medicul psihiatru mi-a prescris Serlift (ce contine sertralina) pentru 3 luni de zile. Mie mi se pare cam mult sa iau 3 luni in fiecare zi medicamente plus ca am auzit ca poti sa devii dependent.
Am 15 ani.
Voi ce credeti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu te juca cu antidepresivele și cu medicamentele prescrise de psihiatru. Daca nu respecți doza și modul de administrare poți avea efecte adverse foarte grave. Sa nu întrerupi niciodată fără acordul medicului. Când va considera că trebuie întrerupt tratamentul îți va da doze din ce in ce mai mici până ce vei ajunge sa nu mai iei. Nu știu dacă în 3 luni poți face dependenta, dar nu e așa puternic sau așa periculos ca altele. Ai răbdare și urmeaza tratamentul așa cum e, e medic cu mulți ani de școală în spate, nu ești primul la care a prescris asta și e responsabil de starea ta.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

3 luni nu este mult intreaba depresivi cu state vechi sa vezi tratamente de alde 1 an de zilewinking
Pe de alta parte o sa te simti mult mai bine chiar dupa primele 2 saptamani, acest tratament odata inceput nu se intrerupe brusc, ci se iese treptat tot cu o schema de la medicul psihiatru.
Cu siguranta nu va fi doar 3 luni de zile, va fi minim 6, indiferent ce antidepresiv am folosi mai ales daca este un inhibator al recaptarii serotoninei perioada este de minim 6 luni.
Cu 1 pastila/zi eu nu mi-as face probleme, aceste pastile sunt sigure in zilele noastre, nu dau dependenta si nu afecteaza organismul atata de tare pe cum ai crede.
Deci pustiule intreaba-ne pe noi ce cu experienta in asa ceva, nu te speria aiurea si nici nu spune tu chestii cum ca ai putea deveni dependent.
Orice nelamurire ai pe viitor apeleaza la medicul tau, ca sa numai ai temeri nejustificate.

| a răspuns:

Așa se iau pastilele, daca iei una azi și una peste o săptămână nu au niciun efect.

| a răspuns:

Sunt oameni care iau de ani de zile. Sertralina nu provoacă dependență. Doar narcoticele.
Sertralina este benefica la vârsta ta, iti scade libidoul cand o iei si te poate tine mai mult în timpul actelor sexuale. Reglează si apetitul si somnul.