| Irinel15123532 a întrebat:

Am o problema care ma macina de ceva vreme, din cauza unei perioade destul de lungi si aglomerate cu munca, sunt foarte stresat. Mentionez ca nu am mai avut timp de relaxare si nu am mai avut timp sa citesc cartile mele preferate, perioada a fost destul de lunga, 6 luni. Am observat cam de doua saptamani ca am unele probleme cu cititul, pur si simplu citesc gresit unele cuvinte, apoi realizez ca nu mai are sens propozitia si ma uit in urma sa vad ce cuvand am citit gresit. Uneori nici nu imi dau seama unde am gresit, parca creierul meu vede cuvinte care nu exista, apoi dupa ce ma concentrez si ma uit atent vad cuvantul pe care l-am citit gresit si i-am dat alt inteles. Intrebarea este putin ciudata dar ma tot apasa de ceva vreme si nu stiu daca ar trebui sa imi fac griji sau nu. Multumesc, ofer funda ca de obiei.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Oboseala,asta e cauza, cate ore dormi pe noapte?

7 răspunsuri:
| Irinel15123532 explică (pentru RAY):

Salut Ray. Dorm in jur de 4-5 ore, stau pana tarziu sa lucrez diferite proiecte si dosare care trebuiesc rezolvate pana urmatoarea zi, avem o perioada foarte aglomerata la munca.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Foarte putin, macar 7, 8 pre

| Irinel15123532 explică (pentru RAY):

Ai dreptate Ray, o sa cer o pauza de la munca vreo 2 zile sa imi mai revin, deja mi-am dat si mesele zilei peste cap, nu mai mananc cat si cand trebuie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Alege, banii sau viața, creierul tău sau munca la serviciu.

| gogu220 a răspuns:

Am trecut şi eu prin aşa ceva. E groaznic să nu te mai poţi concentra. Problema este că ai nevoie şi de bani.
Rezolvarea am găsit-o la un prieten. El face foarte des băi cu magneziu. Am fost cu el la acel SPA din Bucureşti şi pe lângă relaxare am simţit o schimare totală.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cititul, ca orice activitate care ni se pare automată, presupune utilizarea de multe subprograme de către creier.
Când acesta este obosit sau stresat chimic, de băutură, el dă rateuri în utilizarea lor.
Astfel cei ce studiază cauzele accidentelor rutiere, echivalează oboseala la volan cu consumul de alcool.
Concluzia, dacă creierul te atenționează astfel că ești obosit, îți face un bine.
Oboseala care dta o resimți astfel se răsfrânge și asupra organelor interne. La multe creierul le indică ce să facă, prin secreție de hormoni, etc. Dacă nu poți citi un cuvânt bine, nici conducerea întregului corp nu este făcută bine.
De aceea este importantă regula 8, 8, 8 muncă, recrere, somn.
Dacă o respecți poți trăi mai mult. Dacă nu o respecți, cu cât utilizezi cum nu trebuie ultimele două opt, cu atât mori mai repede.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Odihneste-te, sa ai prieteni cu care iesi in oras sau oriunde. Eu am renuntat la serviciu din cauza stresului. Am preferat sa am liniste si nu m-au mai interesat banii, desi majoritatea alearga dupa bani in ziua de azi.