|

Salut TPU! Ce sa fac daca mereu am ganduri pe care nu le vreau sa am? Adica mereu ma gandesc la chestii la care nu vreau sa gandesc! Parca mereu zice o voce foarte slaba din mintea mea ce nu vreau! Daca ma gandesc la TV o voce imi zice ca imi doresc sa se strice cand eu cateogric nu vreau acest lucru! Suna bizar dar na... daca ma puteti ajuta cu ceva sfat e bine!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Creierul uman poate fi considerat ca un muschi, daca nu il exersezi, el va ramane stangaci si fara putere, gandeste-te cat de stangaci esti cand faci ceva pentru prima data parca nu te descurci dar dupa ce faci acel lucru de cateva ori incepi sa prinzi idea si devii mai apt si abil in ceea ce faci.

Unul din exercitiile cele mai bune care iti poate dezvolta creierul si puterea de concentrare este meditatia.
Vezi aromeditation.org e in engleza dar te va invata pas cu pas totul despre meditatie.
Aceasta iti va da mai multa putere de concentrare iar gandurile incontrolabile care par straine vor disparea.
Rugaciunea poate fi o forma de meditatie, daca esti credincios te poti duce la un preot bun pentru ca unii sunt niste psihologi geniali si te vor putea ajuta fara nici o problema.

Iti tin pumnii si fa ce ti-am zis si vei fi bine.

P.S. instaleaza pe tel lumosity si elevate sunt joculete ce imbunatatesc puterea cognitiva si citeste foarte mult, concentrarea si vocabularul ti se va imbunatati

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poate arr trebui sa mergi la un psihiatru, pentru o evaluare corecta si un diagnostic, fiindca nu-i normal sa auzi voci in cap.
Posibil sa fie un inceput de paranoia.

| a răspuns:

Varianta 1: incearca sa te controlezi
varianta 2: sigur esti posedat asa ca cheama un preot