Se numește rezistență. Corpul dezvoltă rezistență la substanțele pe care le consumi repetat în cantități mari. 1l de vodka este puțin, tata poate să bea și vreo 2 litrii de bere pe lângă.
Vodka? Aia nu-i bautura, este febra. 40 grade? O pălincă de Bihor are 51 la 53 grade iar o horincă din Satu Mare sau Oas poate fi si de 61 grade. Cand eram tanar am baut in circa 4-5 ore 1litru si 300 ml de pălincă la o temperatura de 39 grade la umbra. Lipsa antrenamentului ma face sa nu mai pot bea mai mult de 3-4 sute de ml de pălincă de Bihor. Cumnatul meu este oltean. I-am trimis duminica un litru de pălincă si a baut o cescuta (cred ca 30 ml!) si mi-a zis ca n-a mai putut.
Au toleranta la alcool si anumite enzime hepatice care sunt ok.
Altfel daca ficatul se face praf nu ii mai tine cum se intampla la alcoolici de sunt pulbere dupa 2pahare de bere.
Personal am vazut om cu alcoolemie 3.5 in sange care vorbea si stia de el desi medical era intr-o COMA ALCOOLICA.
Sunt cazuri si cu 6 la mie constienti