| hackerulxxx a întrebat:

de un an jumate am fost operat de deviatie de sept si rinita cronica problema e ca de atunci si pana acum nu stiu ce sa zic dar. imediat ce ma pun in pat sa dorm mi sa infunda rau nasul si toata noaptea dorm cu gura deschisa in timpul zile nu este infundat mai ales la efort respir foarte bine si nu se infunda deloc problema asta o am doar noaptea care ar putea fi cauza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Irina31 a răspuns:

Am citit nu demult despre cineva caruia dupa operatie doctorii i-au uitat acolo un tampon de vata/pansament - eu zic sa iti faci un film sau nu stiu ce sa vezi sa nu iti fi ramas ceva acolo care, atunci cand stai in pozitia culcat sa iti blocheze respiratia (s-ar putea sa nu fie asta explicatia, dar poti verifica)

| girlwattitude a răspuns:

Buna.Nu exista operatie de rinita cronica...aceea este o afectiune, reprezentata de inflamatia mucoasei nazale.Sufar de aceeasi afectiune si iti spun sincer, ca o sa ramai cu ea toata viata.Eu acum cca un an,am operat deviatia de sept (septoplastie) si am ramas cu rinita cronica alergica,pe care o tin sub control cu medicamente (Aerius,Loratadina,Claritine). Pentru nas infundat si astfel de senzatii,folosesc Avamys,care consider ca este cel mai bun spray, din cate am folosit si incercat pana acum. Orice spray creeaza dependenta, dar daca este folosit conform indicatiilor oferite de medicul Orl, nu vei intampina nici un fel de problema sau reactii adverse, pentru ca da.dau si reactii adverse.Consulta un medic ORL`ist bun, pentru ca mai mult decat ceea ce ti-am oferit pana acum, nu iti pot oferi ca sfat/uri.Consuma (daca iti place) cate doua cani de ceai de ghimbir neindulcit, zilnic, pentru ca este foarte bun antiseptic si antibacterian, antiinflamator si desfunda si caile respiratorii.Si,nu lua medicamente decat la recomandarea unui medic.Multa sanatate!