Salut! Si eu mai patesc asa cateodata.Iti recomand sa iti consumi energia pe timpul zilei, vei fi mai obosit/a seara, si ai putea sa nu te culci la ore tarzii(de exemplu 11-12).Eu adorm mai repede daca stiu ca cineva din casa mai e treaz, sa nu ma simt singura.Asa ca pe la 9:30-10 te poti culca.Si cand nu poti adormi gandeste-te la multe lucruri.Eu,de exemplu, ma gandesc la viitor, la evenimentele din ziua respectiva, ma gandesc la melodii, etc.Asa iti vei obosi mintea.
Cat despre mancarimile de seara, poti scapa de ele purtand o pijama care iti permite pielii sa respire, subtire, si sa faci dus seara(ai putea face unul putin mai racoros)sau sa iti pui un prosop umed pe locurile care te mananca. Oricum sper sa fii bine!
Ai o problema nerezolvata, te macina ceva. Sau ceva ti-a creat dezgust, de te scarpini. Cand iti rezolvi problema, se va opri si mancarimea pielii, si vei dormi linistit. Mancarimea pielii se opreste si daca iti constientizezi problema. Aditional, bea lapte sau ceai cald inainte de culcare, si ia-ti o candela de aromoterapie in cae sa pui ulei esential de lavanda, de la Fares. Cam 15 lei sticluta. INAINTE de culcare pui apa in candela, aprinzi dedesubt lumanarea, lasi apa sa se incalzeasca, pui cateva picaturi pe apa. Dupa 20 min stingi lumanarea. Te dai cu cateva picaturi de ulei in ceafa si pe incheieturi. Ar trebui putin diluat in ceva, daca utilizezi des (ca sa nu te arda- ulei de masline, floarea soarelui, cocos, sau argance ai prin casa)
Poate nu ai un program echilibrat sau nu faci destulă mișcare ziua. Obosește-te. Oboseala îți va stârni somnolență.
Stinge calculatoru/telefonul dupa ora 10 si nu le mai aprinde, iesi pe balcon. ia niste aer si du-te in pat. daca nu ai somn iesi pe balcon si mai stai putin, mai bine iei putin aer decat sa stai in pat
Nu te pune in pat ziua, pune-te doar cand vrei sa dormi, o sa te ia somnul cand te pui in pat dupa. O sa mai stai cateva zile cu ochii in pereti dar dupa o sa te ia somnul imediat, depinde si cat de obosit esti. fa un sport ceva sau macar o plimbare
Fa baie o data la cateva zile, schimba gelul de dus/sapunul. prosopul, vezi alimentia, poate esti alergic la ceva sau poate sunt de vina hainele