| NeedHelp1 a întrebat:

Salut TPU!

Eu mai demult, acum câteva luni am sesizat ca osul claviculei de la umăr este "mai ridicat" într-o parte decât în alta dar am zis că poate mi se pare și nu am acordat multă atenție.

Acum când mi-am dat tricoul jos și am aruncat iar o privire în oglindă am observat că:
1.mușchiul trapez este mai mare în partea stângă decât în dreapta (poate chiar și mai lung - încă nu-mi dau seama bine de asta)

2.am senzația câteodată că umărul drept este mai apropiat de corp decât stângul

3.chiar și tricepsul de la mâna stângă este mai dezvoltat decât tricepsul de la mâna dreaptă

4.(aici chiar nu sunt deloc sigur, m-am gândit că poate e din cauza luminii dar nu știu încă sigur): pectoralul drept în zona de jos pare mai pompat decât stângul

Vreau să știu care este problema și care ar fi cauza.

Toate acestea sa fie din cauza unor umeri inegali? Unul mai sus? Sau unul mai apropiat de corp?
Ce ar trebui sa fac?

Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Ar trebui un consult medical.
Nu cred ca exista un om perfect simetric -adica sa aiba ambele maini simetrice. Nici chiar muschii pectorali. La unii sunt mai putin vizibili, la altii mai mult (ma refer la diferentele dintre cei din partea stanga si cea dreapta).
Daca problema la tine este mai vizibila, atunci mergi la medicul de familie. Te va trimite probabil la un medic ortoped -acesta se ocupa cu oasele. Ti se va face o radiografie, se va stabili cauza, si apoi va urma tratamentul. Acesta de pe urma probabil va consta din exercitii, antrenament. Cine stie daca nu te va trimite la sala?
Sanatate!

Bula
| Bula a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic!
NIMENI nu este perfect simetric!
Mai mult, daca te fotografiezi si tai poza in doua, dupa care una din parti copiezi intors orizontal pe langa el, atunci este posibil sa fii foarte greu de recunoscut (sau chiar deloc).

Lumea te recunoaste printre altii dupa particularitatile tale.