| xzawn17 a întrebat:

Sunt miop si as dori sa stiu daca merita sa te operezi la 18 ani cu laser.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Cu cit mai repede, cu atit mai bine. Daca e miopie simpla fara alte magarii, ai noroc. La multe afectiuni majoritatea doctorilor nu opereaza adulti fiindca e cu risc de a ajunge mai rau dupa operatie ca inainte...

| xzawn17 explică (pentru aXy99):

Am 0,25 miopie.Merci de raspuns

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru xzawn17):

0.25? Tu la 0.25 pui problema de operatie? E la ambii ochi? Un coleg de-al meu din liceu avea -4 la ambii ochi, s-a operat pe la vreo 30 de ani si acum e bine-mersi fara ochelari, vede de rupe. La doar 0.25 nu prea vad sensul sa te complici cu operatia, mai ales daca stagneaza miopia.

| suntserios a răspuns (pentru xzawn17):

Serios, vrei operatie pentru 0.25?

| aXy99 a răspuns (pentru aXy99):

Nu opereaza adulti?! Cum naiba? Daca esti copil risti sa iti reapara miopia cand mai cresti...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru aXy99):

La adulti de exemplu cica in Iasi mai toti opereaza doar cataracta, cu vreo doua exceptii. Ai strabism ca adult, ghinion. Adica nah, eu aveam un ochi varza, dar mai recent a inceput sa o ia pe aratura si ochiul numarul doi si din pacate nu sunt paianjen. Voi face niste sedinte la optometrie si sper sa ramin la fel de chior ca acum macar inca vreo zece ani inainte sa inceapa sa isi spuna si varsta cuvintul asupra acuitatii vizuale...

| aXy99 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Daca vorbesti de strabism sau alte afectiuni ce se datoreaza varstei (am un lapsus), se pune altfel problema. Miopia si hipermetropia stiu ca se pot rezolva prin operatie cu laser. Un profesor de-al meu s-a operat la 60 de ani si vede fara probleme. Cu lumina puternica are mici probleme.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru aXy99):

Strabismul nu are treaba cu varsta, se detecteaza si opereaza in copilarie, ca atuncu e mai usor de corectat. La varsta adulta nu prea are sens sa apara... Operatiile cu laser pentru deformatii ale corneei sunt la fel ca astea de apendice pentru chirurgi, aproape. Necesita aparatura performanta, ce e drept, dar au sanse foarte mari sa iasa perfect si nu trebuie sa fii un geniu al oftalmologiei ca sa le efectuezi cu succes.

| aXy99 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu ma refeream la strabism, am si mentionat ca am un lapsus.

| xzawn17 explică (pentru suntserios):

Am miopie 0.25 stiu nu e asa de mare la dioptrie am -1, 25 -1, 75.Am întrebat doar daca merita.

9 răspunsuri: