| Uak96 a întrebat:

Salutare,am 15 ani 1, 75 si vreo 88 de kg,as vrea sa ma apuc de sala dar nu stiu cu ce greutati sa ridic si cat de grele, un sfat cu ce as putea face m-ar ajuta mult.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 15 anisori nu este recomandata sala, deoarece inhiba hormonii de crestere si ramai micut de statura.

Sala este recomandata DUPA 20 de ani, cand cresterea ta a fost incheiata si poti sa faci sala pana la 80-90 de ani.

la 15 anisori ai nevoie de un sport care sa-ti stimuleze hormonii de crestere, precum: inotul, baschet, volei, handbal, rugby.
Ar ajuta teribil daca ai mai taia din carbohidrati si dulciuri, ca esti supraponderal.
la 1.75m ar trebui sa ai maxim 75 de kg.

| helpforyou a răspuns:

Iti iei un antrenor si te va sfatui corect ce ai de facut.
Altfel risti.

Succes.

| Trixt3r a răspuns:

Parerea mea personala este ca sala nu te ajuta decat la formare si uneori la menținere.

Cauta sporturi si activitati in aer liber, eventual si munca fizica daca stai la casa. - Eu nu cred ca sala-i raspunsul la varsta ta, ci miscarea in aer liber.

| qathaliyn a răspuns:

Sfatul meu este să nu te forțezi la început deoarece corpul nostru funcționează în așa fel încât vrea să fugă de orice este greu și să-și facă viața cât mai ușoară, iar tu dacă până acum ai stat și deodată de forțezi, o să faci asta 1 săptămână și apoi o să te lași deoarece el îți va da semnale să te obosești. Va zice: "Pfai? A sunat ceasul? Iar trebuie să fac efort până mă rupe ăsta? Oh nu! Stai că îi dau eu lene sau idei să facă altceva." în schimb, dacă tu ești deștept îl poți face să își dorească să iubească sportul, prin simplu fapt că nu îl forțezi. Adică, începe cu ce e mai ușor, faci foarte puține exerciții și cu greutăți ușoare, până el (corpul) va vedea cât de bine se simte și își va dori asta zilnic. Când el s-a acomodat. Mai crești numărul exercițiilor sau greutatea cu puțin. Dar nu cu mult. Și tot așa. E foarte bine că ai decis să începi sportul din tinerețe, acum dacă ai asculta și sfaturile mele ai reuși să ajungi bine fără să-ți dăunezi (prin faptul că te forțezi). Hai succes!