| Codrincostel a întrebat:


Am o problemă reprezentată de o anxietate care se manifesta prin insomnii, o frică naspa de moarte, stima de sine scăzută (m-am ingrasat) plus niste regrete legate de o relație despre care credeam ca va evolua frumos dar m-am trezit dat pe usa din dos afara sad
Ce pot face sa nu mai fie acea frica si sa pot dormi ok?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Ioanaange a răspuns:

Ai curaj, răbdare, credinta si fii sigura ca procesul de vindecare a inceput deja, ca cu fiecare zi care trece esti mai aproape de ziua în care vei fi fericita din nou.
Viata este minunata, apoi devine insuportabila, apoi este minunata iar, crede-ma, cu toții trecem prin astfel de momente în care ni se pare ca nu exista nici o ieșire. Dar sa știi ca nimic, absolut nimic nu tine la nesfârșit, nici chiar tristetea sau anxietatea. Asta este poate cel mai bun moment pentru a te analiza pe tine, pentru a-ti da seama cum ai vrea sa arate viata ta, ce anume nu a funcționat în trecut, ce ai putea face mai bine alta data. Orice eșec, chiar și cel intr-o relație, ne fac mai atenți, mai puțin naivi, mai greu de manipulat, dacă nu am trece prin lucruri de genul nu am evolua niciodata, am rămâne în același stadiu de "viata este roz".

Legat de insomnii, iti spune cineva care a fost acolo și care deși nu s-a vindecat complet, se afla acum intr-o perioada în care se bucura de 8 ore de somn în fiecare noapte. Eram în situația în care erai și tu, ma ingrozea somnul, ma trezeam noaptea cu o frica inexplicabila, stresata, visele se contopeau cu realitatea, ma trezeam obosita după ce adormeam la răsăritul soarelui. Sfatul meu este sa iti creezi o rutina inainte de somn, eu am început sa ma rog mai mult, sa cred ca de fiecare data cand inchid ochii cineva bun, un înger, Dumnezeu sau orice alt sfânt veghează lângă mine ca sa nu mi se întâmple nici un rau. Fa-ti un ceai inainte de culcare, aprinde o lumânare parfumata sau folosește o crema/lapte de corp, te vei simți mai bine și cel puțin în cazul meu, mirosul acela ma ajuta sa adorm mai ușor. Uita-te la un film, sau mai bine citește ceva înainte de culcare, doar nu te gândi la cat de grea va fi noaptea sau ce se va intampla dacă nu vei putea dormi. Lucrurile nu vor trece peste o zi sau doua, fii constienta de asta și încearcă sa nu ai așteptări prea mari. Sunt zile mai bune și zile mai rele dar vei vedea peste un timp ca insomniile se vor rari pana vor deveni doar elemente izolate. Găsește tu varianta care funcționează cel mai bine pentru tine, poate te va ajuta o plimbare chiar înainte de culcare sau un dus cald. Nu stiu, experimentează si ai incredere ca totul va fi bine.
Iar despre frica de moarte iti spun un singur lucru "fiecare dintre noi va muri intr-o zi, dar in toate celelalte zile vom trai" moartea e un element izolat, pana atunci sa ne bucuram de tot ceea ce ne oferă viata.
Curaj, absolut toți ne confruntam cu astfel de situații, nu ești singura.

6 răspunsuri:
| IGM a răspuns:

Mergi la un psiholog! Oricat de mult ai crede ca te ajuta sa vorbesti cu prietenii sau parintii, ei tot timpul te vor judeca macar in sinea lor si tot o vor face. Mergi la psiholog, iar aceasta iti va face un test sa vada daca chiar ai o problema ce necesita si un psihiatru, stiu ca suna aiurea, dar ce spui tu poate fi depresie, asadar mergi mai repede la doctor, pentru ca nu iti vor face nimi rau, chiar din contra iti vor da pastile poate ce te vor ajuta enorm sa iti continui viata de zi cu zi cu zambetul pe fata! Depresia nu este o gluma. este o problema de satanate ce trebuie tratata, pana nu incepi sa cazi din picioare! Stay safe!

| Bruno92 a răspuns:

Ai nevoie de tratament anti-anxietate

| Dana2103 a răspuns:

Daca ai insomnii, atacuri de panica, mergi ls un psihiatru

| Justme79 a răspuns:

Anxietatea este cel mai de temut dușman al omului starea pe care o ai se datorează și faptului că poate te simți singur, nu ieși nu comunici etc sfatul meu este să încerci să găsești pe cineva cu, care sa poți vorbi deschis despre ceea ce te macină și cum ești după aceea îți recomand să mergi ori la medicul tau de familie ori direct la farmacie și să îți iei Magne B6 este din plante foarte bun și util pentru stările pe care le ai poți lua 3 pe zi încearcă să ieși să te plimbi să îți ocupi timpul cu ceva toate cele bune îți doresc!

| Focutza a răspuns:

Du-te la sala. Cand vezi rezultatele o sa te simti mai bine.