| AnonimulCurios a întrebat:

Salutare tuturor!

Ieri am fost la dentist si mi-a extras o masea. Am cautat pe internet ce ar trebui sa fac dupa o extragere de masea si am gasit ca nu este bine sa consumi lactate, iar eu am mancat niste branza peste pireu, dar nu mi-a intrat in zona afectata.

1.In cat timp se incheaga rana?
2.Este ceva rau daca am consumat lactate atunci (chiar daca nu mi-a intrat in zona afectata)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| xlr1993 a răspuns:

Rana se vindeca complet după aproximativ doua săptămâni. Trebuie sa eviți mâncăruri foarte dulci, sărate, fierbinți si calde. Daca nu a intrat nici o rămășiță la rana este totul in ordine, dar se recomanda a fi evitata din cauza texturii si a nevoii de a fi mestecata ( branzica ).

3 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna. Eu nu stiam ca nu ai voie sa consumi lactate ( iar daca medicul tau stomatolog nu ti-am sa nu consumi lactate, atunci poti sa consumi).
Intr-o saptamana sau 2 saptamani se vindeca. Poti sa suni medicul stomatolog pentru mai multe detalii ( el e in masura sa iti spuna ce ai voie si ce nu ai voie sa faci dupa o extractie de masea). O zi buna.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Peste pireul de cartofi bănuiesc că ai pus brânză de burduf; deci, NU e nici o problemă happy

După extracţie NU este indicat să mănânci lactate proaspete/fermentate : în special, lapte proaspăt/bătut, iaurturi/sana, smântână, etc.

Toate cele bune.

| neutrino a răspuns:

In cateva zile iti va trece, dar sa tii minte pentru viitor: in asemenea cazuri, bunicii nostri foloseau o tarie buna!