| Alexis123bsb a întrebat:

Scuzati ca pun atatea intrebari dar am avut o discutie cu mama mea, mai mult o cearta deoarece am facut extrem de urat in somn si bateam cu mainile in pat si am tipat vreo 2 ore din ce mi-a spus ea.Tin sa precizez ca nu este prima data.

E normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| oz_1736 a răspuns:

Manifestarea asta a ta ține de varsta, nivelul de stres, lichidele consumate sau tratamentul care il faci.
Multi copii sau adolescenti merg noaptea prin casa, ori vorbesc/țipa mult prin somn. Mai adaugam niste cafea, suc sau energizant manifestarile sunt mai expresive.
Dispar usor in timp, mai devreme sau mai tarziu. Mergi la un medic sa vezi ce spune si el, fiindca stie mai bine ca mine

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Spune-i mamei tale sa te duca la un psiholog.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai avut un cosmar

| Violleta2022 a răspuns:

Ce sa fie normal?
Sa tipi in somn, sau sa te certi cu mama ta?

| Alexis123bsb explică (pentru Violleta2022):

Sa tip in somn

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alexis123bsb):

Daca-i legat de tipe si manifestari violente in somn, poate este vorba de o problema psihica si ar trebui consultat de medic de specialitate.
Par a fii frustari, manifestate violent, care ziua sunt repliate si tinute in frau, dar noaptea ies la iveala, cand nu ne mai putem controla.

| sierra1 a răspuns:

"in somn si bateam cu mainile in pat si am tipat vreo 2 ore"

suna la 112, e grav!

| anonimg a răspuns:

In doua ore putea sa filmeze macar 5 minute, pentru ca un medic sa poata evalua situatia. Numai daca experienta se petrece de trei ori in 30 de zile, doar asa se poate vorbi de mersul la un consult medical.
Deci daca mama ta nu are dovezi nici nu ar trebui sa o crezi.

| Alexis123bsb explică (pentru anonimg):

Ea zice ca de la telefon evident.Dar de cateva zile am unele chestii mai dubioase.Plang fara motiv ma enervez din orice...

| anonimg a răspuns (pentru Alexis123bsb):

Daca mai exista si alte lucruri "dubioase" in fara de cele din timpul noptii, atunci altfel stau lucrurile.
Eu nu le-as numi "dubioase", ci normale. Sunt mai mai multe cauze care explica comportamentul tau controlat sau mai putin controlat;
-lipsa activitatilor in aer liber
-lipsa interactiunii cu ceilalti oameni, colegi
-sau pur si simplu perioada adolescentei care este incurajata si de factorii negativi de mai sus din aceasta perioada de izolare.
Te-ar ajuta mult sa treci peste aceste lucruri, daca ai avea un hobby serios, orice altceva decat statul in fata vreunui ecran.
Copii sau adulti, toti ajungem intr-o astfel de stare daca nu avem preocupari. Sfatul meu este ca imbini scoala cu activitatile fizice. Te poti apuca de invatat, si in acelasi timp te apuci serios de exercitii fizice. Acestea de pe urma te vor stimula sa traiesti sanatos. Te vor face mai optimist, si noptile iti vor fi mai placute. Iar cand te vei intalni cu colegii, vei arata si mai bine.
Gasesti pe Youtube tutoriale pentru copii de varsta ta despre exerctii fizice.
Succes!

| Dana1999 a răspuns:

Sunt semne de boala nervoasă. Mergi la un psihiatru!

| Alexis123bsb explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Nu pot merge la un psiholog deoarece in orasul meu este unul singur si acela este plecat nu stiu unde...