De ce psihoza sufera? Schizofrenie? Delir sistematizat? De ce a vrut sa o omoare pe femeia aia, i-au spus vocile sa o faca, credea ca ii controleaza viata prin mijloace paranormale? Oare urmeaza tratamentul cu antipsihotice tot timpul? Avand in vedere faptul ca il percepe ca fiind greu. In fine, pe scurt, nu stiu despre depresie, dar deocamdata nu s-a vindecat nici un schizofrenic; nu exista nici un caz documentat de schizofrenic vindecat.
"Am anxietate si depresie majora. Oare ce sa fac sa-mi fie mai bine? A, gata, stiu. Ma voi combina cu o persoana care are toate problemele pe care le am eu, iar in plus mai are si doi copii, doua tentative de suicid si episoade de psihoza violenta grava care au dus-o foarte aproape de omor"
Realizezi ca este ca si cum ai spune "Imi arde casa, oare ce sa fac? A gata, stiu. O sa arunc pe foc niste canistre de benzina si apoi cateva batoane de dinamita si niste nitroglicerina"
Merita si ea pe cineva? Merita. Meriti si tu pe cineva? Meriti. Dati-va o sansa. Nu zice nimeni ca trebuie' sa fie totul usor.
Știi cum e : "până când moartea ne va despărții "gen, eu văd așa lucrurile : daca ambele persoane se înțeleg exemplar, sunt conectate bune sentimental și se potrivesc, nu cred ca ar mai exista nici o ieșire din comun, stări de agresiune sau depresii.Cam atât de la mine dacă mi-a scăpat ceva și mai am chef să răspund am să o fac?
Circa o treime din schizofrenici se vindeca. Exista antipsihotice atipice, care sunt foarte efective. Daca pot fi convinsi sa-si ia medicamentele, se vindeca.
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/schizophrenia