| Chillguy a întrebat:

Situație complicată! Sunt cu un picior în groapă, am anxietate, depresie majoră și urmez tratament de 3 săptămâni. Schimbări prea mari nu sunt de la tratament dar partea bună să zic din toată treaba asta e că am reușit să-mi fac o prietenă cu care am o relație la distanță tot de aproape 3 săptămâni. Merge foarte bine deocamdată, știe că am depresie, știe cum să se comporte cu mine și ce să-mi spună exact să nu mă mai simt gol pe interior. Partea nașpa la această parte bună e că eu habar nu aveam când am început să vorbim că și ea are anumite stări. După câteva zile mi-a spus că are o fetiță de un an, după alte câteva zile mi-a spus că are depresie, dupa mi-a spus că de fapt mai are 2 copii, unul la mama ei și celălalt la fostul. Și abia recent mi-a recunoscut că de fapt are mai mult decât depresie, și anume anumite psihoze. Am trecut peste toate detaliile astea cu greu și mi-am zis că tot vreau să încerc pentru că m-am atașat de ea și se poarta exemplar cu mine. Însă ce mi-a spus in seara asta mi-a dat un pic de gândit. Înainte să ia tratament mi-a spus că a avut 2 tentative de suicid și că a vrut să o injughie pe iubita tatălui ei vitreg chiar dacă nu-i purta vreo dușmanie. Se simțea atât de agresivă încât a luat cuțitul și avea doar asta in cap dar a reușit să se controleze în ultimul moment. Sincer, dacă îmi spunea toate astea la început, nu știu dacă aș mai fi vorbit cu ea însă acum tind să o accept așa cu tot ce mi-a spus deși mi-e frică că își poate face rău cu tot cu medicamente sau că va fi tentată să mă injughie și pe mine. In 2 săptămâni urmează să ne vedem și chiar ne făcusem planuri să ne mutam împreună dar nu știu ce să fac. Nu am încredere 100% in tratamentul psihiatric că o va face bine dintr-o psihoză adâncă atât de repede, am foarte multe îndoieli și temeri deși am nevoie de cineva care să se poarte așa frumos cu mine ca de aer, așa cum face. Dacă renunț la ea, depresia mea se va simți și mai agresivă, dacă aleg să fiu împreună cu ea și să ne mutăm împreună, iar va fi greu având și un copil mic pe lângă stările ei și tratamentul foarte puternic pe care îl urmează. Aștept niște sfaturi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Părerea mea este că nu veți avea o relație prea frumoasă. Renunță.

| minrest a răspuns:

De ce psihoza sufera? Schizofrenie? Delir sistematizat? De ce a vrut sa o omoare pe femeia aia, i-au spus vocile sa o faca, credea ca ii controleaza viata prin mijloace paranormale? Oare urmeaza tratamentul cu antipsihotice tot timpul? Avand in vedere faptul ca il percepe ca fiind greu. In fine, pe scurt, nu stiu despre depresie, dar deocamdata nu s-a vindecat nici un schizofrenic; nu exista nici un caz documentat de schizofrenic vindecat.

| johnnny123 a răspuns:

"Am anxietate si depresie majora. Oare ce sa fac sa-mi fie mai bine? A, gata, stiu. Ma voi combina cu o persoana care are toate problemele pe care le am eu, iar in plus mai are si doi copii, doua tentative de suicid si episoade de psihoza violenta grava care au dus-o foarte aproape de omor"

Realizezi ca este ca si cum ai spune "Imi arde casa, oare ce sa fac? A gata, stiu. O sa arunc pe foc niste canistre de benzina si apoi cateva batoane de dinamita si niste nitroglicerina"

| GabiDumitrescu a răspuns:

Merita si ea pe cineva? Merita. Meriti si tu pe cineva? Meriti. Dati-va o sansa. Nu zice nimeni ca trebuie' sa fie totul usor.

| 1AngryMan a răspuns:

Știi cum e : "până când moartea ne va despărții "gen, eu văd așa lucrurile : daca ambele persoane se înțeleg exemplar, sunt conectate bune sentimental și se potrivesc, nu cred ca ar mai exista nici o ieșire din comun, stări de agresiune sau depresii.Cam atât de la mine dacă mi-a scăpat ceva și mai am chef să răspund am să o fac?

| doctorandus a răspuns (pentru minrest):

Circa o treime din schizofrenici se vindeca. Exista antipsihotice atipice, care sunt foarte efective. Daca pot fi convinsi sa-si ia medicamentele, se vindeca.

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/schizophrenia