| AvalohAlyn a întrebat:

Sunt bune cartile ce promit vindecarea/ameliorarea unor suferinte? E adevarat? De exemplubig grinr.Joseph Annibali-Vindecarea creierului sau "Puterea creierului" de Dr. Daniel Amen sau "Secretul autovindecarii(Daniel Sevigny)
Cartile de genul, chiar te pot ajuta sau sunt doar titluri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Singura carte care poate vindeca este Biblia.Cu o condiție.Sa crezi in autorul ei DUMNEZEU si sa duci o viață folosind stilul de viață edenic si remediile naturale. Îți recomand o carte in care găsești astfel de sfaturi.Ea se intitulează :Sănătate si Vindecare Folosind Stilul de Viață Edenic si Remediile Naturale.De asemenea îți recomand site-ul :altamedicina. ro.Aici vei găsi medici care tratează cancerul chiar si in ultima faza.Ex.medic Calin Mărginean.

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Calin Marginean este un medic care este bolnav psihic. El crede ca se poate trata cancerul doar cu fructe si legume.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru doctorandus):

Nu numai el crede lucrul acesta. Exista un studiu care a durat 30 de ani si care demonstrează lucrul acesta.Mai exista si mărturiile foștilor bolnavi de cancer care s-au vindecat cu vegetale.

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Las-o balta, daca asa ceva era dovedit, era pe prima pagina a tuturor ziarelor. E doar un bolnav mental, nu-i mai cauta in coarne. E un nebun periculos.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru doctorandus):

Asta pentru ca e adventist? Daca era un om de știință ați fi crezut. Cunosc eu cazul unei femei operata de cancer care mărturisește ca e vindecata.Ce va determina sa credeți ca medicamentele sunt mai eficiente decât dieta vegetala? Am avut o nepoata bolnava de cancer, care după operație a mai trăit cinci ani cu tratament (citostatice), dar pana la urma tot a murit, iar mama ei mi-a spus ca cei cinci ani au fost doar chin si suferință.La ce bun ca l-a făcut? Daca ar fi experimentat dieta vegetariana ar fi trăit si azi, vindecata.Dar place carnea!

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Http://pseudostiinta.ro/wiki/M%C4%83rturie_anecdotic%C4%83

http://www.kjb.ro/......LOGICA.pdf pagina 20.

Religia descoperitorului unui tratament medical nu are importanta, de ex. efectivitatea penicilinei nu depinde daca descoperitorul ei a fost catolic, protestant sau satanist. Penicilina a facut posibila revolutia sexuala deci tehnic ar fi medicament antihristic.

Afirmatii ca "vegetarienii/veganii nu fac cancer" pot fi calificate in doua moduri: delir sau pseudologie. Dovezi:

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/harmquack.html
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cancer.html
http://en.wikipedia.org/......treatments
http://www.abc.net.au/......962359.htm
http://www.cancer.org/......tions.html
http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/prevention/antioxidants
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20146038
http://csn.cancer.org/node/201818
http://www.dietdoctor.com/......d-evidence

Veganismul poate reduce unele feluri de cancer, dar nu poate reduce mortalitatea de cancer, conform cu Dinu, Monica; Abbate, Rosanna; Gensini, Gian Franco; Casini, Alessandro; Sofi, Francesco (6 februarie 2016). „Vegetarian, vegan diets and multiple health outcomes: A systematic review with meta-analysis of observational studies". Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Informa UK Limited. 57 (17): 3640–3649. doi:10. 1080/10408398. 2016.1138447. ISSN 1040-8398. PMID 26853923.

Monica Dinu, castigatoare ale unor premii importante pentru cercetari in nutritie, nu sustine veganismul, ci dieta mediteraneana.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru doctorandus):

Nu se dorește adevărul de către cei care conduc lumea!

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ha, ha, ha, asta este o teorie paranoida a conspiratiei. Strict vorbind ecologistii ar dori ca oamenii sa nu mai consume carne.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru doctorandus):

Antibioticele exista de la crearea lumii. Usturoiul este cel mai bun antibiotic.
Bulbul de usturoi conține cel puțin 400 de substanțe chimice, inclusiv antioxidanți.Se știe ca substanțele chimice din usturoi au o seama de însușiri - ca antibiotice, agenți antivirali, agenți pentru reducerea colesterolului, inhibitori ai cancerului, decongestionanti, agenți antiinflamatori si protectori ai celulelor cerebrale contra îmbătrânirii.
Usturoiul are peste 100 de compuși ai sulfului cunoscuți.Acești compuși ai sulfului sunt cei care conferă usturoiului puterea sa de lupta contra bolilor.
Usturoiul este unul dintre cei mai puternici antibiotici naturali.Contra sucului sau, germenii de răceli, gripe si viroze nu au nici o șansă. Descompune flegma, combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile si plămânii.Omoară in doar cinci minute cei mai oribili microbi, chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei. 1 miligram de usturoi are aceeași putere cat 25 de unități de penicilina. Este o planta atât de puternica încât atunci când e frecata pe picioarele cuiva intra rapid in sânge si poate avea efecte benefice in plămâni!
Aliina, o substanță izolata din usturoi, are efect asupra germenilor care cauzează intoxicația cu salmonela, dizenteria si contra stafilococilor care provoacă furunculele si ulcerațiile purulente ale pielii.La fel de eficienta este si împotriva streptococilor care cauzează scarlatina, difterie, erizipelul, inflamarea învelișului inimii ( febra reumatica).
Salicina este un compus important al usturoiului care ii da acestuia mirosul caracteristic.Alicina stimulează producerea interna a doua enzime antioxidante, catalaza si glutation peroxidaza, acestea putând mari durata de viață in cazul unor forme de viețuire.Tot alicina combate conjunctivita, putrefacția alimentara, febra tifoida, holera si TBC-ul.
Usturoiul este bogat si in alte substanțe cu proprietăți bacteriostatice, cum ar fi : garlicina, aclisantine I si II cu acțiune batistă golicico ca.
Alcina - un extract din usturoi care are capacitatea sa relaxeze mușchiul cardiac.In acest fel, aritmia cardiaca se reduce semnificativ.Cea mai uimitoare calitate a alcinei este capacitatea sa de a reduce nivelul de colesterol negativ.
Cercetătorii germani au izolat 6 substanțe chimice din usturoi care scad colesterolul din sange,blocând producerea de colesterol de către ficat.
Usturoiul conține si niste substanțe numite sufixe care au capacitatea de a scădea tensiunea arteriala si a preveni formarea de cheaguri.
Usturoiul este o sursa importanta de germaniu, element chimic cu efecte anticancerigene puternice.
Studii întreprinse in China si Italia arata ca, la persoanele care consuma usturoi si ceapa,șansele de a se îmbolnăvii de cancer scad la jumătate.
Usturoiul este o sursa buna de Seleniu, care acționează împreună cu glutation, o tripeptida, ce se găsește in organism, un puternic antioxidant, un adevarat "măturător" de radicali liberi.Detoxifica materiale toxice ca: plumbul, mercurul, cadmiul si arsenicul si alte substanțe potențial cancerigene, combinandu-se cu ele pentru a forma compuși ce sunt eliminați din organism.
Ajoena este o substanță din usturoi care "diluează" sângele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase.De asemenea ajoena acționează împotriva a doua tipuri de ciuperci una care adeseori este prezenta in canalul extern al urechii,si alta care cauzează candidoza si vaginita.
O combinație de usturoi,pătrunjel si creson are efecte excelente in diabet.
La Institutul Pasteur din Franța s-a descoperit ca usturoiul favorizează secretarea serotoninei ( hormonul bunei dispoziții) - o substanță chimica cerebrala omniprezenta,implicata in reglarea unui spectru larg de stări si comportamente, printre care anxietatea,depresia,durerea, agresivitatea, stresul, somnul, memoria.Nivelul ridicat de serotonina si activitatea ei de la nivelul creierului tind sa se comporte ca un tranchilizant care calmeaza, induce somnul, si ameliorează depresia.
Usturoiul mărește de 10 ori absorbția de vitamina B1 din alimente...

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Antioxidantii scad riscul de cancer" este o placa veche si obosita. Cum se zice la MythBusters: busted!

Plus ca informatiile despre usturoi n-au nicio legatura cu acel nebun periculos.

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Neurotransmitatorul fericirii" este o fictiune (lucruri prost intelese despre cum actioneaza medicamentele).