anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt in pericol daca mi-am provocat de f multe ori voma dupa ce mancam, pentru a slabi? cam jumatate de an dar nu pot zice ca zi de zi.pana in prezent ma simt f bine si am slabit putin. vomitam doar cand mancam mancam mai consistent.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, esti intr-un mare pericol, la un moment dat, daca nu te potolesti, vei muri din cauza asta.
sa-ti spun riscurile:
1. iti afectezi iremediabil smaltul dintilor daca versi mai mult de 1-2 episoade pe an;
2. esofagul sufera leziuni si exista risc foarte foarte mare de cancer de esofag daca versi mai des de o data pe luna;
3. faci deficit de minerale, care incet-incet iti afecteaza inima. Fiecare episod de varsatura, omoara din celulele inimii si le inlocuieste cu cicatrici. La un moment dat, pe neasteptate, vor muri unele care sunt esentiale functionarii inimii si aceasta se va opri brusc si din senin.
4. creierul se obisnuieste cu varsatul dupa masa si incet-incet va refuza alimentatia, va provoca varsatura dupa fiecare masa si vei ajunge sa mori de inainitie (daca nu mori intai de inima, desigur).
Boala ta este extrem de grava si foarte greu de tratat. trebuie sa te vada un psiholog urgent, fiindca altfel vei ajunge in stadii ireversibile, din care nu vei mai putea fi salvata.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Da, esti in pericol.Ai bulimie, asa se numeste cand mananci si apoi vomiti.Se distruge stomacul, gatul...Este o problema psihilogica. Spune-le parintilor despre asta(daca esti copila), se ajunge pana la slabire maxima, cand nu mai semeni a om dar tu zici ca esti grasa! Incearca alte metode de slabire, care sa-ti fortifice organismul(inot, sport, etc) nu sa-l ruineze! Nu e bine de loc ce faci.

| Leea1234 a răspuns:

Da esti in pericol!
citeste si afla mai multe despre boala numita Bulimie
http://sanatate.ele.ro/......a1664.html

| diva1223 a răspuns:

. parerea mea este ca e rau, dar indicat ar fi sa consulti medicul pentru a vedea daca ai probleme! In ceea ce priveste slabitul eu te sfatuiesc sa mananci sanatos. sa faci sport. in niciun caz ceea ce faci tu! nu e bine! poate slabesti, dar e ceva temporar. mai bine incearca sa slabesti cu cap.si totul va fi bine happy

| ser a răspuns:

Acest obicei strica dantura. Nu cred ca vrei asta. Iti recomand un psiholog.

| iamnotcrazy85 a răspuns:

Tu tipa!
e grav rau!
daca ai vomitat jumate de an nu cred ca ai slabit foarte putin si nici nu cred ca te simti foarte bine!
esti dereglata psihic daca crezi asta!
nu te supara, dar cine vomita DOAR 1 pe luna are dureri de stomac si de cap. dupa apare oboseala si starea de disconfort total. tu simti astea? te doare stomacul? ai dureri de cap?
si inca ceva: cum adica ai slabit foarte putin daca ai vomitat jumate de an? cate kg ai? 120?
o persoana care vomita jumatate de an slabeste vazand cu ochii intre 20-35 kg. sunt sigura ca si tu ai slabit cel putin 20 de kg!
de ce mai mananci daca te duci si vomiti totul la wc? asta e risita de bani! gandeste-te la curentul si gazul pe care il folosesti! parintii tai sunt bogati de isi permit o facuta de 200 ron doar din cauza ta?
mai bine da mancarea la caini. serios.

mergi la psiholog sau la un consilier. nu e normal ceea ce faci.
daca esti doar putin dereglata psihic o sa iei masuri, adica o sa mergi la medic, daca esti dusa rau o sa continui asa.
ce am scris mai sus e experienta mea. din pacate nu esti singura. daca nu tratezi acum in maxim un an dupa nu iti mai revii. o sa ramai mereu asa cum esti acum si organismul tau o sa fie prea invatat sa nu se opreasca din vomitat. o sa continuie asta toata viata! indiferent ca mananci mancare sau un fruct sau o inghetata. o sa vomiti tot timpul...

| jarmin a răspuns (pentru iamnotcrazy85):

Nu cred ca e cineva de aici sa o intelega mai bine ca mine, eu am ajuns la o extrema cam tot jumatate de an daca nu mai bine si abia acum am aflat ca de fapt e o boala...