| WithoutName123456789 a întrebat:

Sunt periculoase suplimentele alimentare pentru stimularea creierului? Va rog sa dati raspunsuri concrete, cu argumente.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Supliment alimentar pentru stimularea creierului este și cafeaua.
Orice supliment alimentar care completează alimenația normală luat în exces, poate provoca dereglări. Ai pus o întrebare prea generală. Suplimente alimentare sunt cu sutele. Pune o întrebare concretă și vei avea răspuns.

| WithoutName123456789 explică (pentru sadrian46):

Ma refer la pastilele pe care le gasim in farmacie

| sadrian46 a răspuns (pentru WithoutName123456789):

Dacă sunt de exemplu extraveral, relaxare, care e pe bază de plante, eventual, dacă sunt produse în fabrică, nu.

| Donsavas a răspuns:

Suplimentele se iau doar cu acordul nutritionistului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Periculoase nu stiu daca sunt pentru toata lumea. Depinde si de organism. Spre exemplu, eu le-am incercat, dar m-am ales cu dureri mari de cap si ceva reactii adverse. Asa ca eu incerc cat se poate din alimentatie, ca suplimentele nu m-au ajutat pe mine. In schimb, cand eram copil mancam multa mamaliga si popcorn, si aveam premiul 1 la scoala. big grin
Sa ai o zi buna.

| Laura48 a răspuns:

Fiind suplimente alimentare, chiar si pastile, clar nu au un efect nociv asupra organismului cum sunt medicamentele, cat timp sunt consumate conform prospectului/indicatiilor. Este foarte important sa citesti prospectul inainte de a lua orice supliment de genul - pentru ca e important sa respecti doza corecta adiminstrata zilnic (si pentru eficienta, dar si pentru a nu consuma asa ceva in exces) SI sa verifici daca esti alergic la vreunul din componenti.
Nu sunt adepta folosirii de suplimente alimentare doar pentru ca un anumit produs are o reclama buna. Insa, sunt situatii in care sunt utile, cum ar fi o perioada de stres mai ridicat, sau solicitare intelectuala mai mare etc etc.

| doctorandus a răspuns (pentru Laura48):

Multe suplimente alimentare, in special cele chinezesti, sunt pline de medicamente alopate.

Un supliment alimentar este un produs care poate fi incadrat in mod lipsit de pericol la mancaruri (alimente).