| Cristinna_8657 a întrebat:

Sunt slaba rau de tot am 12 ani, 30 kg si 1, 40 sau 1, 45 intaltimea ...mananc mult incerc sa ma ingras sau am impresia ca slabesc mult mai mult ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Nu te impacienta. Esti in plin proces de dezvoltare si e normal ca raportul inaltime/greutate sa fie ceva mai iesit din norme. Nu e nimic grav. In momentul acesta organismul tau este "preocupat " de cresterea oaselor. Ai un puseu de crestere in inaltime, probabil. Odata cu trecerea timpului, procesul de crestere in inaltime va mai incetini si vei incepe sa constati cresterea masei musculare (adica sa constati ca incepi sa pui carne pe tine, cum se zice). Insa, daca te simti fara energie, obosesti repede, te imbolnavesti usor, du-te la un consult medical, ca nu puseul de crestere ar putea fi cauza. Iti doresc sanatate maxima!

| Alyra a răspuns:

Nu cred că ar trebui să te îngraşi. Spui că ai impresia că slăbeşti deşi mănânci mult,păi... poate nu mănânci ce trebuie: încercă să mănânci mai multe proteine: ouă, lapte, ...carne; ai putea şi să mănânci mai multe cereale. Succes!
P.S. Cum au mai zis şi alţii: poate că ar trebui să mergi la medic, însă încearcă întâi ce-am zis eu,iar dacă problema continuă mergi la medic.
P.S. Când eram mică şi eu eram cam slabă şi mi-au dat părinţii un fel de tablete( dar erau bune, parcă era ciocolată albă) şi calciu efervescent. După aia m-am îngrăşat. Sincer, câteodată îmi doresc să nu fi luat chestiile ale. Mai bine mai gândeşte-te de 2 ori înainte să te hotărăşti că vrei să te îngraşi, poate eşti doar paranoică.
Oricum, succes! Sper să faci cea mai bună alegere pentru tine.

| Nicole a răspuns:

Buna.
Daca ai 1, 40 si 30 kg e perfect, deoarece dupa calcule kg trebuie sa die -10 din lungime.
Pa, pa.

| măcheamăăăî a răspuns:

Du-te si fa-ti un control la endocrinologie, fiindca s-ar putea sa ai o hiersecretie a glandei tiroide.mult succes!

| katycc a răspuns:

Dar nu esti slaba.ai kilogramele potrivite varstei si inaltimi tale.dar poate ca nu te simti u bine deoarece arati prea slaba.nu trebuie sa mananci excesiv.mananca normal.cu cat vei creste cu atat vei lua in greutate.sau daca nu vei lua ar putea fi o problema medicala.si ar fi bine sa consulti un doctor

| mrclaust a răspuns:

Mergi la medic dacă ai început sa pățești asta de curând înseamnă ca e o afecțiune și trebuie tratata sau metabolismul tău sa dereglat tot e ceva și medicul este cel mai în măsura.

| PinkDea a răspuns:

Daca ai 1. 40cm si 30 kg...e perfect, nu trebuie sa te ingrasi
Du-te la un doctor si vezi ce-ti recomanda el

| Tropkilla a răspuns:

Fta eu am 12 ani si am 39 de kilograme,dar tot slaba sunt,nu trebuie sa mananci mult pentru ca atunci cand vei fi imi mare ti se va pune pe solduri ce mananci acum,bucuate de corpul tau, nu incerca sa te ingrasi acum pentru ca nu vei reusi, tot ce mananci acum ti se va pune pe tine mai incolo. ai grija! Funda?

| CandyGirl_5618 a răspuns:

Depinde poate ca pe la 13, 14 ani o sa iti dai drumul la crescut, acum depinde si de parinti daca ei sunt micuti nici tu nu poti sa te faci chiar de 1, 80happymai ai timp sa cresti.Bafta!

| Valisha a răspuns:

Nu e regula asta. Poti sa mananci tu cat vrei, atat timp cat organismul tau este asa. Adica unii de la un biscuite se pot ingrasa, pe cand altii pot manca si 1 pachet si nu pun nimic pe ei.

Te poti duce si la doctor sa nu fie altceva.