| Anonimms128 a întrebat:

TPU, am o întrebare urgentă, am mâncat brânză almette ținută la frigider tot timpul și e expirată de-o lună. Am observat după ce am mâncat, nu am nici un simptom, pot păți ceva grav? Ofer funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Nu patesti nimic, stai linistit. Eu am mancat cascaval expirat de 3 luni si nu am avut nimic.

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu, dacă nu mirosea urat și n-avea gust rau, inseamna ca nu se stricase. Eu de exemplu cand mananc ceva stricat, fac imediat diaree. Ceea ce se intampla rar. Dar nu am obsesia asta cu data expirarii.

| Anonimms128 explică (pentru doctorandus):

Nu mirosea urat nu nimic, Era la fel ca atunci când o cumperi și nici gust ciudat nu avea,

| Cipi1212 a răspuns:

Nu. O lună nu este mult mai ales că ai ținut brânza la frigider.

| Anonimms128 explică (pentru Mosotti):

Doamne …mai m-am liniștit mulțumesc frumos!

| anonimg a răspuns:

Produsele acestea expiră greu. Dar nu o mai consuma după ce ai aflat.

| Mosotti a răspuns (pentru Anonimms128):

Grasimea si zaharul nu expira asa usor, zaharu e asa de nenorocit, ca nici bacteriile nu se leaga de el ca sa se strice, pentru ca el nu are nutrienti, vitamine, minerale si nimic, bacteriile alea au si ele nevoie de una si alta, se iau de fructe, legume, care au si energie dar nu doar.

De ex ciocolata nu prea expira chiar daca scrie pe ea o data. Dulceata nu expira, maxim se mai intareste (desi nu stiu pe unde iese umiditatea din ea daca e ermetic inchisa.

E pericol la alea rapid perisabile, iaurt, lapte, carne, etc, legume, fructie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

De brânzeturi cu mucegai ai auzit?
Nu expiră dacă a stat la frigider într-un interval rezonabil.
Folosește bunul simț când evaluezi lactatele din frigider. Brânza, iaurtul pot fi consumate și după data expirării.
Laptele devine lapte acru, poate fi folosit in diverse preparate.
Bineînțeles, să nu depășească 1 săptămână.