Nu este o temperatura foarte ingrijoratoare, cel mai bine este sa iti suni parintii sa ii anunti
Suna la 112 si cheama o albulantza... spune-i ca ai febra esti singura acasa si esti pe moarte si o sa vina in 5 min...
Ia niste batiste ude, si pune-ti pe frunte, pe incheieturile mainilor si pe picioare
Ia o jumatate de pastila de paracetamol sau algocalmin, sau novocalmin. Si bea apa multa.
112 sormeo Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
Da-te cu o batista cu apa rece pe corp, ca sa scazi temperatura corporala.
Durează pana își face paracetamolul efectul în funcție de doza și de metabolismul tău.
Bea putin lapte si pune-te in pat. Inveleste-te bine, ca sa transpiri si astfel elimini toxinele din corp. Nu e un sentiment foarte placut, dar dupa vreo 30-40 de minute, o sa te simti mai bine. Faci un dus cald dupa aceea, si verifica-ti din nou temperatura. O sa fii mult mai bine
. As, si nu e cazul sa suni la 112 cum a spus un utilizator. Nu cred ca vor veni pentru asa ceva oricum. E o febra minora, chiar nu ai de ce sa te ingrijorezi. Este grav de abia de la 39.5 incolo.
Bafta, si sper sa te simti mai bine!
Pastila nu-si face efectul repede, ci cam in trei sferturi de ora. 38 cu 3 nu e o febra mare, nu te speria. Febra asta este o reactie de aparare a organismului si are rostul ei, inseamna ca organismul tau e apt sa selupte cu boala. Bea si apa multa (cam 1 litru intr-o jumatate de ora), ca sa ai ce transpira si sa-ti scada febra.E buna si sugestia data de cineva cu compresele reci pe frunte si pe gat. Sunt doctor si stiu ce spun.
Am uitat sa mentionez. Am termometru electronic de bagat in gura. am vazut pe net ca in gura iti arata febra mai mare cu 0.3 - 0.5
Pff, am auzit că ai luat 'paracetamol'. Foarte bine. Oricum, temperatura nu este chiar atât de mare, așa că nu trebuie să-ți faci griji. Apropo, pastilele nu își fac efectul într-o secundă, mai trece ceva vreme (cel mult jumătate de oră) de la administrare. Dacă nu funcționează, încearcă să pui o compresă rece pe frunte. Baftă!
Ia un servetel umed, ia-ti o cana cu lapte.Ia paracetamol sau nuforen.Stai linistita.Sunati parinti.
Stiu ca intrebarea e pusa demult...Dar ca sa stii ca eu la 11-12 ani faceam 39-39.5...