| ami17plus a întrebat:

VA ROG DACA EXISTA MEDICI SAU PERSOANE IN CUNOSTINTA DE CAUZA.
In trecut(7-8 luni) am avut papile rosiatice (punctuletele) pe limba, cu depozit albicios. Am mers la ginecolog pentru o problema vaginala, care m-a sfatuit ca cel mai probabil la nivel bucal este vb despre o candidoza deci mi-a prescris Fluconazol 2 150mg doze la 7 zile. Mi a trecut tot de pe limba chiar dupa prima doza. La ceva timp, am facut o endoscopie pentru ca aveam mereu arsuri stomacale, dureri, vomitam aproape zilnic. Mi au spus ca este vorba despre reflux gastroesofagian si mi au dat un tratament cu 2 tipuri de pastile pe care nu l-am luat decat 2-3 zile(daca nu ma insel era pentru 3 luni) si nu am tinut nici regimul. Acum, am decis sa nu mai merg pe sfatul ginecologului din trecut si am mers prima oara la ORL, m ca poate fi o candida declansata din cauza refluxului. Dar in mare parte spunea ca problema este refluxul si mi-a prescris Nexium, 3 pastile pe zi inainte de masa +regimul alimentar + Fluconazol 150 mg, 2 doze(la cererea mea). Le Am urmat pe toate 3. Si Nexium, si regimul, si fluconazolul. Dupa 2 saptamani in care am facut asta (inclusiv Fluconazolul :1 la inceput si 1 la 7 zile) …limba apare la fel … acelasi aspect …… tin sa mentionez ca regimul (printre multe altele) interzice si cafeaua. Din pacate nu am eliminat o, fumez si beau cafea… In rest am respectat in intregime…… deci ce ar putea fi cel mai probabil, de ce nu este nici un rezultat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Renunta la fumat si cafea si vei observa in cateva luni cum scapi de probelemele de sanatate.