|

Va rog sa-mi spuneti ce fel de cancer e asta sau daca e cancer sau ce naiba e : Adenocarcinom colonic conventional cu grad histopatologic redus - G1 (bine diferentiat), dezvoltat pe fondul unui adenom tubulo-vilos cu leziuni de neoplazie intraepitaliala de grad inalt (displazie severa); invazie limfo-vasculara absenta (LV10); invazie perineurala nedeterminabila (PnX)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

A fost cancer, dar o forma incipienta, mai usoara. Inainte de a se dezvolta acest cancer la colon ai avut niste leziuni benigne. Se pare ca nu ai celule care sa fi plecat pe cale limfatica sau sangvina catre alte organe, insa chimio se poate face ca sa excluzi posibilitatea de recidiva mai tarziu. Radioterapia nu e indicata in cazul tau. Trebuie sa mergi la oncolog.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Vorbește cu medicul generalist (de la interne) sau chiar cu chirurgul, fiindca îți va oferi mai multe informatii despre diagnostic. Cred ca nici farmacistii, daca-i intrebi, nu o sa intre in detalii, ci te trimit la un specialist, eventual la cel care a pus diagnosticul.
Nu am cunoștinte, dar cunosc unii termeni, fiindcă m-am lovit de ei. Adenomocarcinom, cât și cuvintele care incep cu "neo-" (neoplazie, neoplasm etc) inseamnă cancer malign. Probabil, localizat la colon, daca scrie "adenocarcinom colonic"
Dar G 1 (stadiul 1), inseamna ca e in faza de inceput. Deci, operabil.
Daca are posibilitatea (bani) și i se cere sa fie operat, eu nu as recomanda la nimeni să faca intervenția chirurgicală, aici.
Oricine ar fi, îi doresc din toata inima, să se facă bine!

| explică (pentru floresdemayo):

A fost operat. Doar ca eram curios daca a fost grav sau daca trebuie sa mai fac raidioterapie sau citostatice

| a răspuns (pentru aimullah123):

Chirurgul nu ți-a spus? Ar fi bine să-l întrebi.
Eu zic ca trebuie. Din punctul meu de vedere e chiar necesară chimioterapia. Pentru a nu face complicatii și a evita ca boala să recidiveze.